Home > Burning Man 2018

Home > Burning Man 2018

Burning Man 2018

door | 6 juni 2018 | Nieuws

Het excentrieke Burning Man festival in de Black Rock Desert, Nevada, geeft de creatieve gasten de mogelijkheid een ware community op te bouwen gedurende het event. Belangrijk in deze tijdelijke samenleving is het geven aan anderen. Niet te verwarren met ruilen waar een tegengift tegenover staat.

Dit jaarlijkse festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt de eerste van september. Dit extravagante feestje heeft zijn naam te danken aan de afsluiting van het festival, waarbij een rijshoutenpop in brand wordt gestoken.

Het festival is allesbehalve doorsnee en laat dat al te graag zien. Mensen worden uitgedaagd om geheel vrij te zijn in wat ze doen, bij welke community ze willen horen en hoe ze voor de dag komen. Dat is dan ook terug te zien aan de kleding van de festivalgangers. Kunst wordt gebruikt als uitgangspunt van het festival. Met grote flamboyante bouwwerken, alternatieve activiteiten en de samenleving die zich in een grote C-vorm in de woestijn vormt, springt het zeker in het oog. In de C-vorm staan tenten met elk een ander thema en nevenactiviteiten, de bedoeling is om uitgenodigd te worden en zo je plekje in de community te vinden.

“Burning Man isn’t your usual festival. It’s a city wherein almost everything that happens is created entirely by its citizens, who are active participants in the experience.”

Het festival is misschien wel het meest exclusieve festival in de VS. Je moet van goede huizen komen om uitgenodigd te worden en als reguliere bezoeker zal je mee moeten doen aan een loting om Burning Man bij te wonen. Eerder vernoemd is dat geven aan andere centraal staat. Dat betekent dat geld geen rol speelt en dat je van huis alles moet meenemen. Meenemen is sowieso een groot onderdeel van het festival. Er zijn namelijk geen afvalbakken, al je afval dien je zelf mee terug te nemen.

Het festival begint op zondag 26 augustus en eindigt op maandag 3 september. Dit jaar heeft het evenement als thema: I Robot. Dit thema is gebaseerd op het boek van Isaac Asimov, waarin de volgende 3 onderwerpen naar boven komen:

De voorverkoop van het festival is in april al geweest. Zogenoemde OMG Kaarten zijn nog wel beschikbaar, maar zijn voor 425 dollar redelijk prijzig. Wil jij hier bij zijn? Vanaf 25 juli zijn de OMG kaarten beschikbaar! Klik hier voor meer informatie.

Laatste Nieuws

Overstroming in Yellowstone National Park

Overstroming in Yellowstone National Park

Door extreem veel regenval was Yellowstone National park tijdelijk gesloten. Dit nationale park, gelegen in noordwest Wyoming, is een populaire bestemming voor toeristen die op rondreis gaan door de Great American West regio. Gelukkig werd de South loop vrij snel weer...

De video van New York State

De video van New York State

Bekijk de inspirerende video over de staat New York! Wist je dat de staat New York, behalve The Big Apple, nog veel meer te bieden heeft? Bekijk de inspirerende video van Wine, Water and Wonders of New York State en ontdek het allemaal in vogelvlucht. De video neemt...

Noodreizen naar Amerika

Noodreizen naar Amerika

Als je vanuit Nederland naar Amerika wilt reizen, kan je contact opnemen met het consulaat via hun speciale e-mailadres: AmsterdamCOVID19@state.gov. Het consulaat vraagt om een gedetailleerde uitleg van jouw situatie. Onder speciale omstandigheden kunnen er...