Home > Burning Man 2018

Home > Burning Man 2018

Burning Man 2018

door | 6 juni 2018 | Nieuws

Het excentrieke Burning Man festival in de Black Rock Desert, Nevada, geeft de creatieve gasten de mogelijkheid een ware community op te bouwen gedurende het event. Belangrijk in deze tijdelijke samenleving is het geven aan anderen. Niet te verwarren met ruilen waar een tegengift tegenover staat.

Dit jaarlijkse festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt de eerste van september. Dit extravagante feestje heeft zijn naam te danken aan de afsluiting van het festival, waarbij een rijshoutenpop in brand wordt gestoken.

Het festival is allesbehalve doorsnee en laat dat al te graag zien. Mensen worden uitgedaagd om geheel vrij te zijn in wat ze doen, bij welke community ze willen horen en hoe ze voor de dag komen. Dat is dan ook terug te zien aan de kleding van de festivalgangers. Kunst wordt gebruikt als uitgangspunt van het festival. Met grote flamboyante bouwwerken, alternatieve activiteiten en de samenleving die zich in een grote C-vorm in de woestijn vormt, springt het zeker in het oog. In de C-vorm staan tenten met elk een ander thema en nevenactiviteiten, de bedoeling is om uitgenodigd te worden en zo je plekje in de community te vinden.

“Burning Man isn’t your usual festival. It’s a city wherein almost everything that happens is created entirely by its citizens, who are active participants in the experience.”

Het festival is misschien wel het meest exclusieve festival in de VS. Je moet van goede huizen komen om uitgenodigd te worden en als reguliere bezoeker zal je mee moeten doen aan een loting om Burning Man bij te wonen. Eerder vernoemd is dat geven aan andere centraal staat. Dat betekent dat geld geen rol speelt en dat je van huis alles moet meenemen. Meenemen is sowieso een groot onderdeel van het festival. Er zijn namelijk geen afvalbakken, al je afval dien je zelf mee terug te nemen.

Het festival begint op zondag 26 augustus en eindigt op maandag 3 september. Dit jaar heeft het evenement als thema: I Robot. Dit thema is gebaseerd op het boek van Isaac Asimov, waarin de volgende 3 onderwerpen naar boven komen:

De voorverkoop van het festival is in april al geweest. Zogenoemde OMG Kaarten zijn nog wel beschikbaar, maar zijn voor 425 dollar redelijk prijzig. Wil jij hier bij zijn? Vanaf 25 juli zijn de OMG kaarten beschikbaar! Klik hier voor meer informatie.

Laatste Nieuws

Culturele activiteiten

Culturele activiteiten

Wandel, ontdek, ervaar en bezoek culturele activiteiten in de Verenigde Staten. Bezoek oorlogsoverblijfselen, verdiep je in de cultuur van de Native Americans, of ervaar de Amerikaanse ruimtevaart.

Overwinteren in de Verenigde Staten

Overwinteren in de Verenigde Staten

In plaats van je over te geven aan de kou in deze wintermaanden, kan je er ook voor kiezen aan de kou te ontsnappen. Ervaar de 'magie van kerst' op een andere manier in het zuiden van de VS. In plaats van sneeuw, lekker met je tenen in het zand. Geen koude kerstmarkt,...