Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

door | 18 april 2018 | Nieuws

CMA Music Festival in Nashville

Beste (country) muziekliefhebbers,

Van 7 tot 10 juni vindt het grootste country spektakel van Tennessee en omliggende staten weer plaats: Het CMA Music Festival!

Het CMA Music Festival is een vier dagen durend festival gericht op countrymuziek. Dit jaarlijkse festival wordt elke juni gehost door de CMA  (Country Music Association) in Nashville, Tennessee. Leuk om te weten, is dat de artiesten niet betaald krijgen om op te treden en dat de helft van de opbrengst van het festival naar een goed doel gaat.

CMA Festival Nashville

Bron: CMAWorld.com

Het festival maakte zijn debuut in 1972 als een fan “fair”, waarbij mensen hun favoriete country muzikanten konden ontmoeten. Vandaag de dag trekt het festival zo’n 400 artiesten die graag een handtekening uitdelen of een foto met je maken. Het festival kent meerdere podia waardoor er altijd wat voor jou tussen zit. Dit jaar heeft het festival naast zijn hoofdpodium nog drie andere podia.

Countrymuziek liefhebbers van over de hele wereld wonen dit festival graag bij. Het festival is dusdanig populair onder de fanaten dat het ongeveer 100.000 jaarlijkse bezoekers telt. Het festival in 2007 was destijds een ware uitschieter, waarbij er grofweg 190.000 mensen van het country festival genoten. In 2011 bereikte het festival in vier dagen meer dan 250.000 bezoekers.

CMA heeft onlangs zijn line up bekend gemaakt voor de Budweiser forever country stage, Riverfront stage, Breakout stage en het Nissan stadium. Voor de geïnteresseerden is er een heuse app ontwikkelt om bij te houden waar en wanneer je favoriete artiest optreed. Een van de leuke functies van deze app is om een eigen planning te maken om zo geen van je favoriete optredens te missen.

Als je meer wilt weten over het festival, over de voorgaande jaren of over de bijna uitverkochte kaarten, kan je terecht bij de officiële site.

Laatste Nieuws

Vakantiebeurs 2023

Vakantiebeurs 2023

De Vakantiebeurs is terug! Na de laatste editie in 2020, is er in 2023 eindelijk weer een Vakantiebeurs. Ook tijdens deze editie van de Vakantiebeurs is er weer een USA Paviljoen. Hier kun jij je laten informeren en inspireren over alles wat wat de Verenigde Staten te...

USA-middag met speciale gasten uit Utah

USA-middag met speciale gasten uit Utah

Op vrijdagmiddag 14 oktober stonden verschillende Amerika-aanbieders voor je klaar om je alles over hun product te vertellen. Naast 6 touroperators verwelkomde wij een aantal speciale gasten uit Utah. Tijdens een hele informatieve en inspirerende middag...

De Visit USA NL Roadshow is terug

De Visit USA NL Roadshow is terug

Na twee succesvolle edities van de Roadshow in 2018 en 2019, en de corona-proof edities van de Car Rally in 2021 en 2022, zijn we back on the road! Pak jouw agenda er maar alvast bij, want op 12 en 13 april 2023 zal Visit USA The Netherlands, samen met Brand USA, een...

Een uitdagende marketing stage

Een uitdagende marketing stage

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende marketing stage en heb jij affiniteit met de Verenigde Staten? Dan vertellen we jou graag meer over onze stageplek! Na drie coronajaren reizen Nederlanders weer volop naar de Verenigde Staten en daarom hebben wij diverse...