Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

door | 18 april 2018 | Nieuws

CMA Music Festival in Nashville

Beste (country) muziekliefhebbers,

Van 7 tot 10 juni vindt het grootste country spektakel van Tennessee en omliggende staten weer plaats: Het CMA Music Festival!

Het CMA Music Festival is een vier dagen durend festival gericht op countrymuziek. Dit jaarlijkse festival wordt elke juni gehost door de CMA  (Country Music Association) in Nashville, Tennessee. Leuk om te weten, is dat de artiesten niet betaald krijgen om op te treden en dat de helft van de opbrengst van het festival naar een goed doel gaat.

CMA Festival Nashville

Bron: CMAWorld.com

Het festival maakte zijn debuut in 1972 als een fan “fair”, waarbij mensen hun favoriete country muzikanten konden ontmoeten. Vandaag de dag trekt het festival zo’n 400 artiesten die graag een handtekening uitdelen of een foto met je maken. Het festival kent meerdere podia waardoor er altijd wat voor jou tussen zit. Dit jaar heeft het festival naast zijn hoofdpodium nog drie andere podia.

Countrymuziek liefhebbers van over de hele wereld wonen dit festival graag bij. Het festival is dusdanig populair onder de fanaten dat het ongeveer 100.000 jaarlijkse bezoekers telt. Het festival in 2007 was destijds een ware uitschieter, waarbij er grofweg 190.000 mensen van het country festival genoten. In 2011 bereikte het festival in vier dagen meer dan 250.000 bezoekers.

CMA heeft onlangs zijn line up bekend gemaakt voor de Budweiser forever country stage, Riverfront stage, Breakout stage en het Nissan stadium. Voor de geïnteresseerden is er een heuse app ontwikkelt om bij te houden waar en wanneer je favoriete artiest optreed. Een van de leuke functies van deze app is om een eigen planning te maken om zo geen van je favoriete optredens te missen.

Als je meer wilt weten over het festival, over de voorgaande jaren of over de bijna uitverkochte kaarten, kan je terecht bij de officiële site.

Laatste Nieuws

Overwinteren in de Verenigde Staten

Overwinteren in de Verenigde Staten

In plaats van je over te geven aan de kou in deze wintermaanden, kan je er ook voor kiezen aan de kou te ontsnappen. Ervaar de 'magie van kerst' op een andere manier in het zuiden van de VS. In plaats van sneeuw, lekker met je tenen in het zand. Geen koude kerstmarkt,...

Winterpret in de nationale parken

Winterpret in de nationale parken

In de winter veranderen de nationale parken van de Verenigde Staten in een waar winterparadijs. De witte landschappen zorgen voor prachtige plaatjes, de besneeuwde bergen zijn de ideale ondergrond voor wintersporters en in de parken kan je talloze dieren spotten die...

Leuke steden in de winter

Leuke steden in de winter

Wanneer de wintermaanden aantreden, worden de Amerikaanse steden getransformeerd met verlichting en gezelligheid. Van kerstmarkten, tot drukbezochte schaatsbanen, binnenactiviteiten, verlichte boetiekjes en nog veel meer. Alle festiviteiten maken een bezoekje aan de...