Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

door | 18 april 2018 | Nieuws

CMA Music Festival in Nashville

Beste (country) muziekliefhebbers,

Van 7 tot 10 juni vindt het grootste country spektakel van Tennessee en omliggende staten weer plaats: Het CMA Music Festival!

Het CMA Music Festival is een vier dagen durend festival gericht op countrymuziek. Dit jaarlijkse festival wordt elke juni gehost door de CMA  (Country Music Association) in Nashville, Tennessee. Leuk om te weten, is dat de artiesten niet betaald krijgen om op te treden en dat de helft van de opbrengst van het festival naar een goed doel gaat.

CMA Festival Nashville

Bron: CMAWorld.com

Het festival maakte zijn debuut in 1972 als een fan “fair”, waarbij mensen hun favoriete country muzikanten konden ontmoeten. Vandaag de dag trekt het festival zo’n 400 artiesten die graag een handtekening uitdelen of een foto met je maken. Het festival kent meerdere podia waardoor er altijd wat voor jou tussen zit. Dit jaar heeft het festival naast zijn hoofdpodium nog drie andere podia.

Countrymuziek liefhebbers van over de hele wereld wonen dit festival graag bij. Het festival is dusdanig populair onder de fanaten dat het ongeveer 100.000 jaarlijkse bezoekers telt. Het festival in 2007 was destijds een ware uitschieter, waarbij er grofweg 190.000 mensen van het country festival genoten. In 2011 bereikte het festival in vier dagen meer dan 250.000 bezoekers.

CMA heeft onlangs zijn line up bekend gemaakt voor de Budweiser forever country stage, Riverfront stage, Breakout stage en het Nissan stadium. Voor de geïnteresseerden is er een heuse app ontwikkelt om bij te houden waar en wanneer je favoriete artiest optreed. Een van de leuke functies van deze app is om een eigen planning te maken om zo geen van je favoriete optredens te missen.

Als je meer wilt weten over het festival, over de voorgaande jaren of over de bijna uitverkochte kaarten, kan je terecht bij de officiële site.

Laatste Nieuws

Welke dieren houden zich schuil in en rondom de Amerikaanse wateren?

Welke dieren houden zich schuil in en rondom de Amerikaanse wateren?

De Verenigde Staten grenst aan verschillende zeeën en oceanen, waar je prachtige zeedieren, zoals walvissen en dolfijnen kunt spotten. Op de grens tussen land en zee, in het zuiden van het land, vind je de mangrove gebieden. Hier houden de alligators zich schuil en...

Onverwachte wilde dieren, vogelspotten en wildlife centers

Onverwachte wilde dieren, vogelspotten en wildlife centers

Naast de overweldigende natuur zijn er nog een hoop andere diersoorten die je kunt tegenkomen tijdens een rondreis in de Verenigde Staten. Er zijn honderden verschillende vogelsoorten te spotten, en daarnaast ook wilde dieren die je slechts in een aantal staten...