Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

Home > CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

CMA Music Festival in Nashville, Tennessee

door | 18 april 2018 | Nieuws

CMA Music Festival in Nashville

Beste (country) muziekliefhebbers,

Van 7 tot 10 juni vindt het grootste country spektakel van Tennessee en omliggende staten weer plaats: Het CMA Music Festival!

Het CMA Music Festival is een vier dagen durend festival gericht op countrymuziek. Dit jaarlijkse festival wordt elke juni gehost door de CMA  (Country Music Association) in Nashville, Tennessee. Leuk om te weten, is dat de artiesten niet betaald krijgen om op te treden en dat de helft van de opbrengst van het festival naar een goed doel gaat.

CMA Festival Nashville

Bron: CMAWorld.com

Het festival maakte zijn debuut in 1972 als een fan “fair”, waarbij mensen hun favoriete country muzikanten konden ontmoeten. Vandaag de dag trekt het festival zo’n 400 artiesten die graag een handtekening uitdelen of een foto met je maken. Het festival kent meerdere podia waardoor er altijd wat voor jou tussen zit. Dit jaar heeft het festival naast zijn hoofdpodium nog drie andere podia.

Countrymuziek liefhebbers van over de hele wereld wonen dit festival graag bij. Het festival is dusdanig populair onder de fanaten dat het ongeveer 100.000 jaarlijkse bezoekers telt. Het festival in 2007 was destijds een ware uitschieter, waarbij er grofweg 190.000 mensen van het country festival genoten. In 2011 bereikte het festival in vier dagen meer dan 250.000 bezoekers.

CMA heeft onlangs zijn line up bekend gemaakt voor de Budweiser forever country stage, Riverfront stage, Breakout stage en het Nissan stadium. Voor de geïnteresseerden is er een heuse app ontwikkelt om bij te houden waar en wanneer je favoriete artiest optreed. Een van de leuke functies van deze app is om een eigen planning te maken om zo geen van je favoriete optredens te missen.

Als je meer wilt weten over het festival, over de voorgaande jaren of over de bijna uitverkochte kaarten, kan je terecht bij de officiële site.

Laatste Nieuws

Het is tijd voor Thanksgiving en Black Friday!

Het is tijd voor Thanksgiving en Black Friday!

Het is zo ver, de nationale feestdag Thanksgiving komt eraan op 26 november en dat wordt normaal gesproken groots gevierd in Amerika. Deze feestdag valt altijd op de vierde donderdag van november en staat in het teken van dankbaarheid. Traditiegetrouw komen er op deze...

De video van New York State

De video van New York State

Bekijk de inspirerende video over de staat New York! Wist je dat de staat New York, behalve The Big Apple, nog veel meer te bieden heeft? Bekijk de inspirerende video van Wine, Water and Wonders of New York State en ontdek het allemaal in vogelvlucht. De video neemt...

Noodreizen naar Amerika

Noodreizen naar Amerika

Als je vanuit Nederland naar Amerika wilt reizen, kan je contact opnemen met het consulaat via hun speciale e-mailadres: AmsterdamCOVID19@state.gov. Het consulaat vraagt om een gedetailleerde uitleg van jouw situatie. Onder speciale omstandigheden kunnen er...