Home > National Park Day 2018

Home > National Park Day 2018

National Park Day 2018

door | 20 april 2018 | Nieuws

Het is geen verassing dat de Verenigde Staten rijk is aan Nationale parken. Deze parken zijn elke dag van het jaar voor iedereen beschikbaar en zijn een enorme toeristische trekpleister. Elk jaar wordt er in de maand een week gewijd aan deze 400 parken: The National Park Day!

Bison Yellowstone

De kilometers uitgestrekte (historische) parken worden eens in het jaar in het zonnetje gezet door de National Park Foundation. Deze week staat meestal in het teken van het verkennen, de verhalen en de geschiedenis en cultuur van de parken. Elk jaar krijgt National Park Week een specifiek thema toegewezen. Dit jaar zal het thema “Park Stars” zijn! Omdat er geen lichtvervuiling in veel van deze parken is, zijn er s ‘avonds veel sterren aan de hemel te zien.

De week gaat van start op zaterdag 21 April en zal eindigen op zaterdag de 29e. Een bezoekje aan een van de parken is tijdens deze periode gratis! De week heeft meerde activiteiten voor de bezoekers. Zo begint op 21 april National Junior Ranger Day, is het op de 22e National Earth Day en eindigt de week met National Park Rx Day op de 29e, waarbij gezondheid centraal staat.

Laat deze week dus vooral niet als een vallende ster aan je voorbij schieten tijdens je verblijf in Amerika!

Lees hier meer over National Park Day.

Laatste Nieuws

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.

Lentekriebels – jonge diertjes

Lentekriebels – jonge diertjes

Je weet dat de lente echt is begonnen als de eerste jonge diertjes verschijnen. Van schattige kleine bisons tot aan baby beertjes, in Amerika zijn de lentekriebels volop in gang.