Home > Bestemmingen > Spots > Liberty bell

Liberty Bell

Philadelphia

De Liberty Bell in Philadelphia

De Liberty Bell is een beroemde en historisch klok in Philadelphia, in de Verenigde Staten. De klok is een van de meest bekende symbolen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en staat bekend als teken voor de vrijheid in het algemeen.

Volgens de overlevering werd de klok op 8 juli 1776 geluid om de burgers van Philadelphia samen te roepen voor het voorlezen van de Declaration of Independence. Ook in 1774 had de klok geluid, toen om de opening van het First Continental Congress aan te kondigen. Zo zou de klok ook geslagen hebben na de Battle of Lexington and Concord in 1775, wat historici vaak met een korrel zout nemen.

Independence Bell

De Liberty Bell stond ook bekend als de “Independence Bell” of de “Old Yankee’s Bell”, tot de Amerikaanse abolitionistische beweging de klok als symbool overnam in 1837. In de 19e eeuw ontstond er een scheur in de klok. De huidige brede scheur is het resultaat van verscheidene reparatiepogingen. In 1893 componeerde John Philip Sousa een mars die hij naderhand de titel Liberty Bell March gaf. De Liberty Bell is gehuisvest in een paviljoen dat gelegen is tegenover Independence Hall in Philadelphia.

Facts over Liberty Bell

Kenmerkend: Symbol Onafhankelijkheidsoorlog
Bijzonderheden: Toegang is gratis
Ligging: Pennsylvania, Philadelphia
Geplaatst: 1752
Ontwerper: Whitechapel Bell Foundry
Openingstijden: 9.00 am – 5.00 pm
Bezoekers: 2 miljoen per jaar

Reisinformatie over Pennsylvania

Pennsylvania