Home > Reistips > Grensdocumenten

Grensdocumenten

Gaat u naar de Verenigde Staten en verblijft u er korter dan 90 dagen? Dan dient u te beschikken over een geldig paspoort en ESTA. Ook baby’s en oudere kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Het paspoort dient geldig te zijn t/m uw terugkomst in Nederland.  Indien u een cruise gaat maken, moet het paspoort daarentegen nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Uw paspoort moet beschikken over:

  • Een biometrische chip.
  • Een digitale foto.
  • Een machine-leesbare zone.

ESTA aanvragen

Voldoet uw paspoort aan alle bovengenoemde voorwaarden, dan dient u een online aanvraag te plaatsen voor visumvrij reizen naar de VS. Dit gebeurt via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dit Visa Waiver programma kost USD 21 per persoon en dat kan uitsluitend per creditcard worden voldaan. Op de website van ESTA staat dat de behandeling van de aanvraag uiterlijk 72 uur kan duren, maar in de praktijk blijkt dat de aanvraag vaak binnen 24 tot 48 uur is afgehandeld. In enkele gevallen kan de verwerking langer duren dan 72 uur, daarom raden wij u aan de aanvraag tijdig (circa twee weken voor vertrek) in te dienen. 

Let op: Indien u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse, kunnen er andere reisvoorwaarden voor u van toepassing zijn. Raadpleeg voor meer informatie: https://esta.cbp.dhs.gov

Overige informatie

Wij zijn vereniging Visit USA en actief in het promoten van Amerika als vakantiebestemming. Wij helpen u graag op weg, maar mogen geen uitspraken doen over officiële documenten en uw toelating tot Amerika.

Gelden er voor u andere gewichtige omstandigheden of heeft u overige vragen? Neemt u dan contact op met het Amerikaanse Consulaat of de Ambassade. U kunt hen ook bereiken door in het Engels een e-mail te sturen naar het volgende e-mailadres: AmsterdamIV@state.gov.

Als u liever telefonisch contact wilt opnemen kan dat op werkdagen in de ochtend. Het telefoonnummer van de Ambassade is: 070 – 3102209 en het telefoonnummer van het Consulaat is: 020 – 5755309.

Meer algemene informatie over het reizen naar Amerika vindt u elders op onze website onder het kopje Safe Travels en op de website van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl.

 

Laatste Nieuws

USA-middag met speciale gasten uit Utah

USA-middag met speciale gasten uit Utah

Op vrijdagmiddag 14 oktober staan verschillende Amerika-aanbieders voor je klaar om je alles over hun product te vertellen. Naast 6 touroperators verwelkomen we een aantal speciale gasten uit Utah. Iedereen staat te trappelen om alle ins and outs over deze...

Overstroming in Yellowstone National Park

Overstroming in Yellowstone National Park

Door extreem veel regenval was Yellowstone National park tijdelijk gesloten. Dit nationale park, gelegen in noordwest Wyoming, is een populaire bestemming voor toeristen die op rondreis gaan door de Great American West regio. Gelukkig werd de South loop vrij snel weer...

De video van New York State

De video van New York State

Bekijk de inspirerende video over de staat New York! Wist je dat de staat New York, behalve The Big Apple, nog veel meer te bieden heeft? Bekijk de inspirerende video van Wine, Water and Wonders of New York State en ontdek het allemaal in vogelvlucht. De video neemt...