Home > Reistips > Grensdocumenten

Grensdocumenten

Gaat u naar de Verenigde Staten en verblijft u er korter dan 90 dagen? Dan dient u te beschikken over een geldig paspoort en ESTA. Ook baby’s en oudere kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Het paspoort dient geldig te zijn t/m uw terugkomst in Nederland.  Indien u een cruise gaat maken, moet het paspoort daarentegen nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Uw paspoort moet beschikken over:

  • Een biometrische chip.
  • Een digitale foto.
  • Een machine-leesbare zone.

ESTA aanvragen

Voldoet uw paspoort aan alle bovengenoemde voorwaarden, dan dient u een online aanvraag te plaatsen voor visumvrij reizen naar de VS. Dit gebeurt via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dit Visa Waiver programma kost USD 21 per persoon en dat kan uitsluitend per creditcard worden voldaan. Op de website van ESTA staat dat de behandeling van de aanvraag uiterlijk 72 uur kan duren, maar in de praktijk blijkt dat de aanvraag vaak binnen 24 tot 48 uur is afgehandeld. In enkele gevallen kan de verwerking langer duren dan 72 uur, daarom raden wij u aan de aanvraag tijdig (circa twee weken voor vertrek) in te dienen. 

Let op: Indien u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse, kunnen er andere reisvoorwaarden voor u van toepassing zijn. Raadpleeg voor meer informatie: https://esta.cbp.dhs.gov

Overige informatie

Wij zijn vereniging Visit USA en actief in het promoten van Amerika als vakantiebestemming. Wij helpen u graag op weg, maar mogen geen uitspraken doen over officiële documenten en uw toelating tot Amerika.

Gelden er voor u andere gewichtige omstandigheden of heeft u overige vragen? Neemt u dan contact op met het Amerikaanse Consulaat of de Ambassade. U kunt hen ook bereiken door in het Engels een e-mail te sturen naar het volgende e-mailadres: AmsterdamIV@state.gov.

Meer algemene informatie over het reizen naar Amerika vindt u elders op onze website onder het kopje Safe Travels en op de website van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl.

 

Laatste Nieuws

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.

Lentekriebels – jonge diertjes

Lentekriebels – jonge diertjes

Je weet dat de lente echt is begonnen als de eerste jonge diertjes verschijnen. Van schattige kleine bisons tot aan baby beertjes, in Amerika zijn de lentekriebels volop in gang.