Home > FAQ

FAQ

Over welke reisdocumenten dien ik te beschikken?

Wanneer je op reis gaat naar de Verenigde Staten, dien je te beschikken over een geldig paspoort en een ESTA.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Het paspoort moet tenminste voorzien zijn van een biometrische chip, een digitale foto en een machineleesbare zone. De biometrische chip is een klein kaartje geïmplementeerd in je paspoort. Deze zal standaard in je paspoort zitten. Een digitale foto is een foto die geprint is op het plastic deel van het paspoort. Als de foto niet geprint maar geplakt of geplastificeerd is, dien je een visum aan te vragen. De machineleesbare zone of strook is geplaatst onder je paspoort en bevat persoonlijke informatie over de reiziger.

Zodra het paspoort voldoet aan bovengenoemde criteria, moet je uiterlijk 72 uur voor de vlucht een ESTA aanvragen. Dit is een elektronisch programma waardoor je visumvrij kunt reizen. Hier kan je meer lezen over ESTA en het aanvraagproces.

Reisdocumentatie kinderen

Reizigers die van plan zijn een reis naar de Verenigde Staten te maken met kinderen of zuigelingen, dienen er rekening mee te houden dat de kinderen in het bezit moeten zijn van eigen reisdocumentatie. Zij mogen dus niet in het paspoort van de ouders worden bijgeschreven.

 Uitzonderingen

Mocht het paspoort niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, dan kan je bij het Amerikaanse consulaat een B-1 (zakenvisum) of een B-2 (vakantievisum) aanvragen.

Als je niet in bezit bent van een Nederlandse nationaliteit, raden we je aan om te onderzoeken welke reisvoorwaarden voor reizen naar de Verenigde Staten voor jou van toepassing zijn. Kijk voor actuele (reis) informatie op Https://esta.cbp.dhs.gov

Let op!

Per 18 januari 2009 zijn de veiligheidsprocedures nog meer verscherpt. Alle niet-Amerikanen zullen een aantal vragen krijgen, hierbij worden vingerafdrukken afgenomen van alle tien de vingers. Als je weigert medewerking te verlenen, kan de toegang tot de Verenigde Staten alsnog geweigerd worden.

Voor de meest actuele informatie omtrent reisdocumentatie verwijzen we je door naar de volgende sites:

https://nl.usembassy.gov/embassy-consulate/amsterdam/

https://nl.usembassy.gov/

De online aanvraag van ESTA is noodzakelijk!

Klik hier voor meer informatie over ESTA.

Wat is ESTA?

De ESTA regeling (Electronic System for Travel Authorization) is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of bezoekers zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen. Deze regeling binnen het Visa Waiver Program is in 2009 ingevoerd door de Amerikaanse overheid om te kijken of er mogelijke veiligheidsrisico’s aan je bezoek verbonden zijn.

Geldigheid ESTA

De autorisatie is twee jaar geldig, tenzij jouw paspoort komt te vervallen binnen de desbetreffende periode. Let op! je kan geen ESTA aanvragen als je paspoort verlopen is. Zorg dat je het paspoort verlengt voordat je een ESTA aanvraagt. Tijdens de geldigheidsduur van de autorisatie mag er meerdere keren naar de Verenigde Staten gereisd worden. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. dienen per reis aangepast te worden.

Aanvraagdatum

Reizigers dienen vóór vertrek de elektronische toestemming aan te vragen. Dit is mogelijk op elk moment nadat de reis gepland is. Ervaring leert dat je de ESTA zo vroeg mogelijk en uiterlijk tot 72 uur voor vertrek moet aanvragen. Je aanvraag kan namelijk afgewezen worden waardoor je een spoedvisum moet aanvragen. Als er geen autorisatie wordt gegeven, dient de passagier een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

Kosten ESTA

De kosten van een ESTA bedragen 14 Amerikaanse dollars (rond de 10 euro) per persoon.  De ESTA aanvraag op de website kan uitsluitend met een creditcard betaald worden.

Waar een ESTA aanvragen?

De ESTA dient bij de officiële site aangevraagd te worden. TIP! Pas op voor partijen die zich als erkende visumvertrekkers voordoen. Mocht je toch hulp nodig hebben bij het vergaren van je ESTA of visum, dan kun je gebruik maken van de hulp van E-visums, een erkende visumvertrekker. Zij verzorgen tegen een vergoeding uw aanvraag. E-visums heeft de aanvraagprocedure vereenvoudigd en controleert uw aanvraag op de meest voorkomende fouten. Ook hoef je niet over een creditcard te beschikken om de betaling te voltooien.

Uitzonderingen en speciale gevallen

Amerikaanse burgers, Canadese burgers en burgers die al in het bezit zijn van een geldig visum hoeven geen ESTA aanvraag te doen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie kan je ESTA aanvraag weigeren wanneer je een mogelijk gevaar voor de samenleving lijkt te vormen.

Je ESTA aanvraag kan ook afgewezen worden wanneer je in de afgelopen 5 jaar een bezoek hebt gebracht aan Irak, Iran, Syrië of Soedan. In dit geval zal je wederom een visum moeten aanvragen bij de Nederlandse ambassade . Jouw visum is dan slechts 90 dagen geldig.

Overige informatie

Naast ESTA blijft de APIS-regeling (Advanced Passenger Information System) bestaan, waarbij passagiers op het moment van inchecken persoons- en verblijfsgegevens dienen te verstrekken.

Het is belangrijk dat klanten die naar Amerika willen reizen tijdig informatie krijgen over deze nieuwe regeling. Meer informatie over ESTA is te vinden op de website van de U.S. Customs and Border Protection: www.cbp.gov/esta.

Klik hier voor meer informatie over ESTA.

Ik ga vanuit Canada/Mexico de grens over, moet ik ESTA aanvragen?

Van Canada naar de Verenigde Staten reizen

Bij de grensovergang van Canada naar de Verenigde Staten over land, hoef je als Nederlandse burger niet te beschikken over een ESTA. Als je er voor kiest om via het water of de lucht naar Amerika te reizen, dien je een ESTA-aanvraag te doen. Houd wel rekening met een aantal zaken, waaronder wat extra wachttijd bij de grensovergang.

Bij aankomst zal een immigratieofficier je vragen om je paspoort te laten zien en zal jou een aantal algemene vragen stellen. Deze vragen worden gesteld om te voorkomen dat er een mogelijke bedreiging in het land wordt toegelaten. Een paar van deze vragen zijn:

 • Wat is het doel van je komst naar de VS?
 • Hoelang wil je in de VS blijven?
 • Hoeveel bestaansmiddelen heb je bij je?
 • Wanneer vlieg je weer terug naar Nederland?

Je zal bij de grens plaats moeten nemen en de beantwoorde vragen ondertekenen. Vervolgens worden er vingerafdrukken afgenomen, wordt er een foto gemaakt en het paspoort bestempeld. Bij het loket wordt er nog per persoon +/- 6 dollar (5 euro) betaald. Hierna kan je de reis naar de Verenigde Staten vervolgen!

Van de Verenigde Staten reizen naar Mexico

De grens tussen de VS en Mexico is de grensovergang met de meeste passages, oftewel de drukste grensovergang van de wereld. Als je tijdens je verblijf in de VS graag een bezoek wilt brengen aan Mexico, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

houd er rekening mee dat jouw huurauto niet verzekerd is als je de grens oversteekt. Hierdoor kunnen er bij mogelijke ongevallen hoge kosten in rekening gebracht worden. Mocht je wel met  de auto de grens over willen steken, let er dan op dat je naast bepaalde permissies, een vrijwaring voor het binnenbrengen van een Amerikaanse auto, een vergunning voor het rijden in Mexico en bewijs van een Mexicaanse autoverzekering moet hebben. Er komt dus heel wat bij kijken om de Mexicaanse grens over te steken met de auto.

Moet ik een visum aanvragen?

Nederlanders (en West-Europeanen) hebben voor een zakelijke of toeristische reis van maximaal 90 dagen geen visum nodig, maar moeten zich wel aanmelden op de ESTA-website. Lees bovenstaande informatie voor informatie over ESTA en overige benodigde reisdocumenten.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Je Nederlandse rijbewijs is in de Verenigde Staten geldig. De meeste autoverhuurbedrijven nemen over het algemeen genoegen met een Nederlands rijbewijs, echter kan het ook voorkomen dat verhuurbedrijven vragen om een IRB (internationaal rijbewijs).

Bij aanvraag van een IRB dien je te beschikken over een Nederlands rijbewijs en een pasfoto. Dit rijbewijs moet persoonlijk afgehaald worden en is 1 jaar geldig. De IRB kan worden aangevraagd en afgehaald bij een ANWB-winkel. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn om een IRB aan te vragen.

Als je van plan bent langer dan 3 maanden in de VS te blijven, moet je in bezit zijn van een rijbewijs van de desbetreffende staat. Deze is simpelweg te behalen door een kleine rijtest.

Verhuurbedrijven kunnen nog een aantal eisen stellen aan je rijbewijs. Ze kunnen een minimum of maximumleeftijd vaststellen voor de bestuurder, of kunnen een minimumaantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn handhaven. Voor eventuele verrassingen raden we je aan de voorwaarden van je autoverhuurder te raadplegen.

Voor het rijden in een camper is in Nederland een rijbewijs B nodig. Echter, wordt deze niet door elke verhuurder geaccepteerd. Vaak is hier een rijbewijs C voor nodig. Ook hierbij raden we je aan om je camperverhuurder te raadplegen.

Voor het rijden van motorvoertuigen zoals brom- en snorfietsen, dien je slechts te beschikken over een (Nederlands) rijbewijs. Staten als Montana, North Carolina, Oklahoma en West Virginia maken een uitzondering. In deze staten is geen rijbewijs vereist.

Wat zijn de regels voor kinderzitjes?

Het gebruik van een kinderzitjes is in alle staten van Amerika verplicht. Vaak is het gebruik van een kinderzitje gebonden aan een bepaalde leeftijd- en gewichtsklasse. Niet in elke staat is deze regelgeving van toepassing. Lees de algemene richtlijnen hieronder voor de exacte regels.

Baby’s tot 1 jaar moeten worden vervoerd in een goedgekeurd en passend kinderzitje met de rug naar voren. Als het kinderzitje voor in de auto wordt geplaatst, dient de airbag uitgeschakeld te zijn.

Kinderen tot ten minste 8 jaar moeten in de helft van de staten in een goedgekeurd en passend zitje vervoerd worden.

In een aantal staten moeten kinderen ten minste 4 jaar zijn om op een goedgekeurde zittingverhoger te mogen zitten. Ook mogen kinderen tot een bepaalde leeftijd niet voor in de auto zitten. In Washington is die leeftijd 13 jaar, in Delaware, Louisiana en Maine 12 jaar. In diverse andere staten ligt die leeftijd lager of geldt een gewichts- of lengtelimiet.

Het is verstandig om bij de autoverhuurder te vragen naar de regels die in de desbetreffende staat gelden.

Geldt de gehandicaptenkaart in de VS?

In 1978 besloot het ECMT dat alle lidstaten van de ECMT dezelfde parkeerconcessies moesten toekennen aan mensen met een handicap. Deze concessies lieten speciale parkeerplaatsen toe die voorbehouden zijn voor mensen met een handicap, of ze lieten langere parkeerperioden of vrijstellingen van kosten toe.

Echter, wordt de Nederlandse gehandicaptenkaart per staat verschillend erkend. Bij de ene staat is het direct in orde, maar bij de andere staat kan het zo zijn dat een aanvullende kaart aangevraagd moet worden. Houd er rekening mee dat je een rijbewijs, geldig paspoort en eventueel een medische verklaring bij de hand moet hebben.

Wij adviseren je deze verklaring af te stemmen met de plaatselijke ‘Department of Motorvehicles office’. Zij kunnen vervolgens vragen naar een ‘visitors disabled parking permit’. Meestal zijn hier geen kosten aan verbonden. Gebruikers dienen uiteraard wel te parkeren in de daarvoor bestemde ‘blauwe’ parkeervakken. Om lokale problemen te voorkomen, is het verstandig te beschikken over een ‘EU Blue Parking Badge’.

De Verenigde Staten is over het algemeen erg handicap-vriendelijk. Veel (toeristische) locaties zijn makkelijk te bereiken met de rolstoel waarbij er veel hulp wordt geboden. Sommige natuurreservaten beschikken zelfs over rolstoelvriendelijke paden en som beschikken ze over brochures of plattegronden volledig in braille. Wanneer je van plan bent een bepaalde plek te bezoeken met een beperking, is het verstandig zaken met betrekking tot mobiliteit van tevoren uit te zoeken.

Wat moet ik weten voor betalingen per PIN?

Nergens in de wereld wordt er zoveel betaald met de creditcard als in de Verenigde Staten. Amerikanen betalen bijna overal en alles met hun creditcard. Hierdoor is pinnen voor de Amerikanen een beetje overbodig geworden.

Vanwege het gemak en de gewoonte raden we je aan om zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Bij winkels en restaurants kan je tegenwoordig betalen met een creditcard zonder pincode of additionele handtekening. Vaak hoef je maar te swipen en je hebt betaald. Natuurlijk zijn hier ook risico’s aan verbonden. Wanneer je creditcard gestolen wordt, kan de dief alles met jouw creditcard kopen. Creditcardmaatschappijen zijn 24 uur per dag beschikbaar om je creditcard te blokkeren bij diefstal. We raden je aan, om dit direct te doen!

Zowel betalen als geld opnemen is erg gemakkelijk. Op straat, in winkels en bij banken staan ATM’s waar je gemakkelijk met je Nederlandse pinpas geld op kan nemen. Per transactie betaal je wel een fee die afhankelijk is van je bank. Je zal hier, afhankelijk van het aantal transacties, ongeveer 2 tot 5 dollar kwijt aan zijn. Ook kan je bij betaling met creditcard rekenen op een extra fee. Uiteraard kan je creditcardmaatschappij je daarover informeren.

Vaak blokkeert de bank je pas als je buiten Europa bent. Dit om eventuele calamiteiten te voorkomen. Tegenwoordig kan je eenvoudig via internet of een internetbankieren app je pinpas reactiveren.

Amerikaanse banken die je veel tegenkomt zijn: Chase, Bank of America, City of Wells Fargo.

Alcoholhoudende dranken

De Verenigde Staten heeft voor elke staat andere regels met betrekking tot alcoholhoudende dranken. Deze regels kunnen tijdstip- en leeftijdsgebonden zijn. Ook zijn er soms regels omtrent de manier van alcoholverkoop en het nuttigen van alcoholische dranken.

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd, die je moet hebben voor het nuttigen van alcohol is in elke staat 21 jaar. Dit verschilt met de minimumleeftijd van 18 jaar in Nederland. Houd er dus rekening mee dat zelfs een biertje op het terras voor je 21niet legaal is. Indien je wel 21 jaar of ouder bent, zorg der dan voor dat je jezelf altijd kan identificeren.

Vanwege de minimumleeftijd in Amerika, wordt er ook erg streng gecontroleerd bij uitgaansgelegenheden. Om binnen te kunnen komen dien je vaak 21 jaar of ouder te zijn. Er zijn wel clubs die speciale 18+ avonden organiseren. We adviseren je de site van de desbetreffende clubs te bezoeken voor informatie hierover. In sommige familierestaurants wordt zelfs helemaal geen alcohol geserveerd. Dit ter voorkoming van kinderen die in aanraking kunnen komen met alcohol.

Invoer alcohol

Ook voor het invoeren van drank naar de Verenigde Staten moet je 21 jaar of ouder zijn. De maximale hoeveelheid is 1 liter en is slechts bedoeld voor persoonlijk gebruik. Wanneer je meer dan 1 liter wilt meebrengen, zijn er een aantal heffingen en belastingen waar je rekening mee moet houden. Het kan zijn dat de staat waar je heen vliegt een strenger reglement heeft, waardoor je minder alcohol kunt invoeren.

Alcohol nuttigen

In veel staten mogen alcoholische dranken niet in in het zicht vervoerd of genuttigd worden. Hierdoor geven slijterijen vaak de befaamde bruine papieren zakken mee die je weleens in films voorbij ziet komen. Er zijn in sommige staten zelfs regio’s waarin een heuse drooglegging is. In streng protestante counties in bijvoorbeeld Alabama of Mississippi, heerst een ‘drankbestrijding’, die zich vanuit de protestante kerk beweegt. Op zondag mag in sommige staten geen drank verkocht worden omdat het in strijd is met het geloof.

Roadtrip

Amerika staat niet bepaald bekend om zijn bieren of wijnen, echter telt de Verenigde Staten veel bierbrouwerijen en wijngaarden. Er wordt zelfs in alle 50 staten wijn geproduceerd! De staat Californië bezit zelfs over 4.000 wijnhuizen. Een roadtrip door Napa Valley en Sonoma County is zeker een toevoeging aan je vakantie.

Wat mag wel en niet mee? (in- en uitvoerrechten)

Wanneer je een reis maakt naar de Verenigde Staten, zijn er bepaalde producten die je mee en terug wilt nemen. Niet alles mag zomaar het vliegtuig in en niet alles mag mee terug naar Nederland. Sommige producten brengen bepaalde regels mee. Als je bijvoorbeeld van plan bent het vliegtuig te betreden op een lege maag, dan moet je rekening houden met de volgende voedingsmiddelen:

 • Vlees en vlees houdende producten. Een soepje met stukjes vlees is niet toegestaan aan boord.
 • Vis mag slechts ingeblikt, gepekeld of gerookt vervoerd worden, daarbij moet er een ziektevrij certificaat aanwezig zijn.
 • Fruit en groente. Als je van plan bent een appeltje te nuttigen, moet je dat doen voor dat je board.
 • Alcoholische dranken met een alcoholpercentage van 70% of hoger. Het is niet verstandig om een flesje absint mee te nemen op je reis naar Amerika. Deze zal direct ingenomen en weggegooid worden.
 • Alcoholhoudende snacks. Rumbonen, kersenbonbons en andere alcoholhoudende versnaperingen zijn niet toegestaan aan boord.
 • Bepaalde zuivelproducten. Kaas gemaakt van rauwe melk is niet toegestaan aan boord.

Voor het invoeren van drank naar de Verenigde Staten moet je 21 jaar of ouder zijn. De maximale hoeveelheid is 1 liter en is slechts bedoeld voor persoonlijk gebruik. Wanneer je meer dan 1 liter wilt meebrengen, zijn er een aantal heffingen en belastingen waar je rekening mee moet houden. Het kan zijn dat de staat waar je heen vliegt een strenger reglement heeft, hierdoor kun je minder alcohol invoeren. (Lees hierboven meer over regels omtrent alcohol)

In de dutyfree winkel op de luchthaven mag je tot 200 sigaretten meenemen. Sinds kort mogen er Cubaanse sigaren naar Nederland meegenomen worden. Deze zijn gelimiteerd tot 50 stuks belastingvrij.

Bij sommige producten komen ook bepaalde formaliteiten kijken bij invoer naar Amerika. Deze artikelen mogen wel vervoerd worden, maar hebben bepaalde afhandelingen met de Amerikaanse overheid of douane nodig. Verschillende vergunningen dienen aangevraagd te worden bij het vervoeren van:

 • Contant geld en waardepapieren
 • Huisdieren
 • Dierlijke producten en levensmiddelen
 • Planten en bloemen
 • Namaakartikelen
 • Geneesmiddelen

Omdat per product de vergunningen erg verschillen, is het handig om uit voorzorg de luchthaven te contacteren.

Bij invoer en uitvoer van vloeistoffen, denk aan shampoo, parfum, deo etc., moet je rekening houden met dat er slechts 100 ML in de handbagage vervoerd mag worden. Er zit geen limiet aan de hoeveelheid milliliter vloeistoffen in je ruimbagage. Bij een excessief grote hoeveelheid kan je echter wel een doorzoeking van je bagage verwachten.

Scherpe objecten zoals scharen, scheermessen, schroevendraaiers etc. mogen niet vervoerd worden in de handbagage. Wanneer het wel wordt gevonden, zal het worden weggegooid. In je ruimtebagage mag je dergelijke producten wel meenemen. Zorg ervoor dat deze goed verpakt en opgeborgen zitten. Luchthavenmedewerkers kunnen zich daaraan verwonden.

Verboden middelen ☠

Er zij producten die je niet mee mag nemen naar de Verenigde Staten. Je kan het zo gek niet bedenken of mensen hebben het geprobeerd de grens over te krijgen.

 • Wapens
 • Drugs en andere verdovende middelen
 • Bedreigde dier- en plantensoorten
 • Kunst en antiek
 • Verschillende soorten gassen
 • Verschillende soorten sprays
 • Elektronische aanstekers
 • Explosieven

Houd bij twijfel deze site aan om te kijken welke artikelen wel of niet het vliegtuig in mogen. Hier kan je vrijwel alle artikelen voor de zekerheid checken.

Er gelden ook regels voor het invoeren vanuit Amerika. Bij elkaar mogen de spullen die je meeneemt niet duurder zijn dan 430 euro (los van tabak, parfum en alcohol). Als je van plan bent om flink te gaan shoppen door de lagere tarieven in de VS, kan je tot 430 euro aan spullen meenemen. Wanneer je voor meer geld aan spullen wilt invoeren, gaan daar belastingen overheen. Dit geldt per persoon. De artikelen zijn te verdelen over de verschillende personen. Een iPhone kopen in Amerika is dus mogelijk, wel moet je dit aangeven bij de douane en zal er een extra belastingbedrag betaald moeten worden. Wanneer je eerst iets van 400 euro koopt en vervolgens nog iets van 50 euro, zal het product van 50 euro belast worden.

Is het Witte Huis te bezoeken voor toeristen?

Het Witte huis in Washington DC is een van de belangrijkste en oudste bezienswaardigheden in de Verenigde Staten. Veel mensen willen het presidentiele stulpje dan ook graag bezoeken. Er worden op internet veel tours aangeboden die langs of om het Witte Huis gaan. Een tour door het huis is wat minder makkelijk te regelen.

Voorheen was het nog mogelijk om via de Nederlandse ambassade een tour door het huis te krijgen. Door een strengere regelgeving is dat als buitenlander echter niet langer mogelijk. Een tour door het Witte Huis is dus erg moeilijk te verkrijgen. Op het moment kan een tour alleen aangevraagd worden bij een Amerikaanse senator.

Als je van plan bent de gratis tour aan te vragen bij een senator, is het noodzaak om dit ruimschoots voor je bezoek aan de VS aan te vragen. Een wachttijd van drie maanden kan voorafgaan aan de loting van je bezoek. Enkele weken voor je vertrekdatum zal je te horen krijgen of je bezoek is goedgekeurd. Vraag de tour dus tijdig aan!

Michelle Obama heeft (na 40 jaar!) in 2005 het fotoverbod in het Witte Huis opgeheven. Dit betekent dat je met een compacte camera of met je telefoon weer foto’s mag maken in het huis. Er zijn allerlei spullen die je wel of niet mee mag nemen, lees daarom op deze site wat wel en niet mee mag tijdens je bezoek.

Kijk op deze site hoe je een tour kan aanvragen.

Heeft Visit USA posters of vlaggen?

Visit USA beschikt niet over promotiemateriaal. Bedrukte vlaggen, posters of dergelijke artikelen zijn bij ons niet te koop.

Mag een minderjarige zonder ouders naar Amerika afreizen?

Het is mogelijk om als minderjarige zonder ouders naar de Verenigde Staten te reizen.

Uiteraard hangt het af van hoe oud het kind is. Sommige ouders vinden het fijn om de kinderen uit het vliegtuig te laten begeleiden door een stewardess. Eventuele begeleiding kun je simpelweg aanvragen bij je luchtvaartmaatschappij. De prijzen voor begeleiding verschillen per maatschappij.

Ben jij van plan om als minderjarige zonder ouders naar Amerika te reizen? Dan onderga je dezelfde procedure als een meerderjarige. Wel is het handig om een toestemmingsformulier vanuit de rijksoverheid door je ouders te laten ondertekenen. Dit formulier is niet verplicht maar zorgt voor een voorspoedige grenscontrole. Uiteraard moet je wel beschikken over je paspoort en een ESTA.

Op de luchthaven zal je een aantal vragen over je verblijfsduur en verblijfsadres moeten beantwoorden. Deze vragen zullen puur om veiligheidsredenen gesteld worden. Het is verstandig om te vragen naar een bevestiging van je verblijfsadres. Voeg eventueel een telefoonnummer en andere persoonlijke informatie van je verblijfsadres toe. De douane in Amerika zal een vingerprint afnemen en een groen kaartje in je paspoort nieten.

Wat is de wisselkoers?

De Amerikaanse wisselkoers is enorm wisselvallig. Op het moment ligt de Amerikaanse dollar rond de 0,85 euro. Dat betekent dat 1 euro, rond de 1,18 dollar waard is in de Verenigde Staten. Voor een actuele stand, kijk op www.wisselkoers.nl kijken.

Mag ik mijn medicatie meenemen naar de VS?

Medicijnen die onder de Opiumwet vallen mogen niet zomaar worden meegenomen op reis. Mocht je twijfelen, dan kun je er beter voor de zekerheid vanuit gaan dat dit wel het geval is. Controleer deze link: https://nl.usembassy.gov/visas/travel-tourism/travel-faq/?_ga=2.218966175.720135794.1548422734-1909341334.1546941665.

De regels voor het meenemen van medicijnen kunnen altijd veranderen, dus controleer de bovenstaande link voor jouw vertrek. De ambassade zegt het volgende in de link:

 • Zorg ervoor dat je alle medicijnen bij binnenkomst in de VS laat verklaren bij de douane.
 • Zorg ervoor dat de medicijnen goed geïdentificeerd zijn.
 • Neem alleen de hoeveelheid mee die je gaat gebruiken.
 • Zorg ervoor dat je een Engelstalig formulier mee hebt van bijv. de huisarts. Hier moet het volgende heel duidelijk opstaan: exacte naam van het medicijn en de hoeveelheid (uiteraard in het Engels). Onze tip is om dit ook te laten ondertekenen door de huisarts met de naam en het adres.
 • Zorg ervoor dat de medicijnen worden meegenomen in de handbagage.
 • Het wordt ook aangeraden om eventueel een medisch paspoort mee te nemen.

Houd er rekening mee dat wij een vereniging zijn en wij je dus slechts advies kunnen geven en kunnen doorverwijzen. Wil je bindend advies ontvangen dan dien je contact op te nemen met de Amerikaanse Ambassade (tel: 070-3102209). Zij zijn het beste bereikbaar in de ochtend.

Laatste nieuws

Yellowstone National Park tijdelijk gesloten

Yellowstone National Park tijdelijk gesloten

Yellowstone National Park tijdelijk gesloten Door extreem veel regenval, is Yellowstone National park tijdelijk gesloten. Dit nationale park, gelegen in noordwest Wyoming, is een populaire bestemming voor toeristen die op rondreis gaan door de Great American West...

De video van New York State

De video van New York State

Bekijk de inspirerende video over de staat New York! Wist je dat de staat New York, behalve The Big Apple, nog veel meer te bieden heeft? Bekijk de inspirerende video van Wine, Water and Wonders of New York State en ontdek het allemaal in vogelvlucht. De video neemt...

Noodreizen naar Amerika

Noodreizen naar Amerika

Als je vanuit Nederland naar Amerika wilt reizen, kan je contact opnemen met het consulaat via hun speciale e-mailadres: AmsterdamCOVID19@state.gov. Het consulaat vraagt om een gedetailleerde uitleg van jouw situatie. Onder speciale omstandigheden kunnen er...