Home > Bestemmingen > Steden > Philadelphia

Philadelphia

Pennsylvania

Reisinformatie over Philadelphia

Philadelphia is de op één na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Zij is gelegen tussen New York en Washington DC en biedt een ruim scala aan historische en culturele activiteiten. Daarnaast beschikt de stad over alle facetten die een moderne stad aantrekkelijk maken voor een bezoek. Bezienswaardigheden, cultuur, winkelen en dineren: Philadelphia kan met recht een bruisende stad genoemd worden en is een bezoek meer dan waard.

In 2006 vierde Philadelphia dat 300 jaar geleden de schrijver, drukker, natuurkundige en uitvinder Benjamin Franklin werd geboren. Deze veelzijdige man stelde samen met Thomas Jefferson en John Adams in 1776 in Philadelphia de Onafhankelijkheidsverklaring op. Met deze verklaring was de basis gelegd voor het ontstaan van de geschiedenis van Amerika. Jefferson, Adams, Franklin en George Washington stonden lang bekend als de Founding Fathers van de Amerikaanse natie. Zij werden gezien als onbaatzuchtige voorvechters van vrijheid en democratie. Na de ondertekening werd Philadelphia in 1790 (tot 1800) de hoofdstad van een snel groeiende Amerikaanse natie. De rijke historie van dit reusachtige land is door de hele stad te vinden. Bezienswaardigheden als de Liberty Bell, Independance Hall en het National Constitution Center vertellen u meer over het ontstaan van de Verenigde Staten van Noord-Amerika.

Cultuur

Philadelphia kan met recht een cultureel centrum genoemd worden en biedt meer dan historie alleen. De stad beschikt over tal van gerenommeerde musea. Zo huisvest het Philadelphia Museum of Art schitterende Amerikaanse, Aziatische en Europese kunstwerken: van werk van Thomas Eakins, een Chinese paleishal, tot schilderijen van Van Gogh en Picasso. Het museum presenteert tot februari 2006 een overzichtstentoonstelling van landschapsschilder Jacob van Ruisdael (1629-1682). Hij is één van de grootste Nederlandse schilders allertijden en de tentoonstelling beslaat 47 schilderijen, 30 tekeningen en al zijn 13 etsen, waardoor de bezoeker een zeer goed beeld krijgt van het landschap in de Gouden Eeuw.

Wilt u werken van Rodin bewonderen? Dat kan in het Rodin museum in Philadelphia. Verder stelt The Barnes Foundation de meest bijzondere privécollectie impressionistische kunst ter wereld tentoon. Hier zijn meer dan 180 kunstwerken van Renoir en meer dan 60 werken van onder anderen Matisse te bewonderen. Ook Monet, Manet, Degas, Rousseau, Soutine, Seurat en Modigliani ontbreken niet. Een paradijs voor kunstliefhebbers.

Behalve voor de geschiedenis en de cultuur komen veel mensen naar Philadelphia om te winkelen. Met reden, want de stad is een echt winkelparadijs met veel grote winkelcentra als The Gallery, Lord & Taylor, Strawbridges en tal van leuke speciaalzaken. Bovendien shop je in Philadelphia en de staat Pennsylvania tax-free op kleding en schoenen. Bekende merken hebben hun winkels rondom Rittenhouse Row. Struin door Jewelers’ Row, het oudste diamantdistrict van het land met meer dan driehonderd juwelierszaken. In Antique Row zijn naast leuke cadeaus nog echt bijzondere stukken te vinden. Het grootste winkelcomplex van het land, King of Prussia Mall, ligt op circa 25 minuten buiten het centrum. Hier zijn meer dan 365 winkels gevestigd. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen in Franklin Mills met ongeveer 220 winkels waar alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Net buiten het centrum van Philadelphia ligt Manayunk, een oud molenstadje. Hier zijn naast mooie interieurwinkels tal van kledingzaken, cadeauwinkels, restaurants en bars gevestigd. Manayunk ligt aan een kanaal en wordt door het mooie Fairmont Park verbonden met het stadscentrum van Philadelphia.

Na alle bezoeken aan musea en winkels wordt het tijd voor een culinaire ontdekkingsreis. Philadelphia is bij uitstek een stad voor fijnproevers. Veel uitstekende restaurants zijn hier gevestigd, in zowel moderne als authentieke gebouwen. De variatie op culinair gebied is reusachtig groot en de restaurateurs worden geroemd om hun innovatieve en creatieve stijl. Verder kunt u in de avond genieten van een concert van het Philadelphia Orchestra, een uitvoering van het Pennsylvania Ballet of een jazzconcert in het Kimmel Center.

De vele bars en cafés nodigen u uit om na het diner of concert het nachtleven van de stad te ontdekken. In South Street District kunt u tot in de kleine uurtjes terecht in hippe nachtclubs of jazz- en bluesbars waar de traditionele Philly Sound nog te horen is.

Het wereldbekende Arnold Arboretum bevindt zich in de wijk Jamaica Plain.

Facts over Philadelphia

Staat: Pennsylvania
Stad sinds: 1702
Motto / Bijnaam: Forever independent
Bevolking: 1.449.634
Oppervlakte: 349.8 km2
Tijdzone: -5

Top Spots:

  • Eastern State Penitentiary
  • Independence Hall
  • Liberty Bell Center
  • Masonic Temple
  • Second Bank of the United States
  • United States Mint
Reisinformatie over Pennsylvania

Pennsylvania