Home > Safe Travels

Safe Travels

Wij, Visit USA en al haar leden die bestaan uit betrouwbare luchtvaartmaatschappijen, touroperators en bestemmingen, staan voor u klaar om uw reis zo onbezorgd mogelijk te laten zijn. Boek bij een betrouwbare partij die lid is van Visit USA. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

In deze tijd is goede en betrouwbare informatie over hygiëne en veiligheid belangrijker dan ooit. Zo zijn er tegenwoordig bepaalde zaken van belang waar je rekening mee moet houden als je op reis gaat. Zo heb je wellicht bepaalde onzekerheden over waar je naar toe kunt gaan, welke eisen er zijn omtrent vliegreizen van/naar de Verengde Staten en overige actuele zaken. Visit USA heeft voor jou alle belangrijke informatie en handige links verzameld, zodat je je goed kunt voorbereiden op jouw vakantie naar de Verenigde Staten. Op deze manier kun je met een gerust en veilig gevoel op reis gaan. Heb je nog specifieke vragen of mis je informatie? Neem dan contact met ons op!

Indien je naar de Verenigde Staten reist dien je in het bezit te zijn van:

 • Een geldig paspoort.
 • Een geldige ESTA.
 • Een geldig vaccinatiebewijs voor iedereen ouder dan 18 jaar (uitzonderingen daargelaten). Houdt er wel rekening mee dat de Nederlandse CoronaCheck app niet werkt in de Verenigde Staten. Zorg er dan ook voor dat je een uitgeprint vaccinatiebewijs bij je hebt.
 • Een uitgeprinte negatieve COVID-19 test niet ouder dan 24 uur voor vertrek, voor iedereen ouder dan 2 jaar. Dit mag een PCR- of Antigeen-test zijn.

Indien je terugreist naar Nederland dien je in het bezit te zijn van:

 • Een gezondheidsverklaring.
 • Een negatieve testuitslag: een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een Antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

  Daarnaast geldt er een quarantaineplicht van 10 dagen na aankomst in Nederland, ook als je gevaccineerd bent en een negatieve COVID-19 test hebt. Na vijf dagen zelfisolatie en een negatieve testuitslag van de GGD mag je uit zelfisolatie. 
 • Klik hier voor het volledige reisadvies naar de Verenigde Staten vanuit de Nederlandse Overheid.
 • Klik hier voor alle informatie rondom het reizen naar de Verenigde Staten vanuit de Amerikaanse Overheid.
 • Klik hier voor alle geldige vaccinaties.

Op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur werd met de Nederlandse reisbranche stilgestaan bij het goede nieuws dat op 8 november 2021 de grenzen weer open zijn gegaan.

OVERIG NIEUWS

Links voor meerdere Staten