Home > Safe Travels

Safe Travels

Wij, Visit USA en al haar leden die bestaan uit betrouwbare luchtvaartmaatschappijen, touroperators en bestemmingen, staan voor u klaar om uw reis zo onbezorgd mogelijk te laten zijn. Ons advies? Boek bij een betrouwbare partij die lid is van Visit USA.

In deze tijd is goede en betrouwbare informatie over hygiëne en veiligheid belangrijker dan ooit. Zo zijn er tegenwoordig bepaalde zaken van belang waar u rekening mee moet houden als u op reis gaat. Zo heeft u wellicht bepaalde onzekerheden over waar u naar toe kunt gaan, welke eisen er zijn omtrent vliegreizen van/naar de Verengde Staten en overige actuele zaken. Visit USA heeft daarom alle belangrijke informatie en handige links verzameld, zodat u zich goed kunt voorbereiden op uw vakantie naar de Verenigde Staten. Op deze manier kunt u met een gerust en veilig gevoel op reis gaan. Heeft u nog specifieke vragen of mist u informatie? Neem dan contact met ons op!

Indien je naar de Verenigde Staten reist dien je in het bezit te zijn van:

  • Een geldig paspoort.
  • Een geldige ESTA (kost USD 21 per persoon).
    LET OP: Het is sinds kort verplicht om tijdens het aanvraag process van een ESTA een foto te maken (of te uploaden) van de fotopagina van uw paspoort. De foto moet een jpeg formaat hebben.    

Voor meer informatie over de grensdocumenten verwijzen wij u graag naar: https://visitusa.nl/reistips/grensdocumenten/.

Wat betreft de maatregelen rondom COVID-19:

  • Een geldig vaccinatiebewijs voor iedereen ouder dan 18 jaar (uitzonderingen daargelaten) dat aantoont dat u volledig gevaccineerd bent. Houdt er wel rekening mee dat de Nederlandse CoronaCheck app niet werkt in de Verenigde Staten. Zorg er dan ook voor dat u een uitgeprint vaccinatiebewijs bij u heeft.

LET OP: Vanaf 12 juni 2022 is het niet langer nodig om een negatief test resultaat te tonen wanneer u naar de USA reist. Dit geldt voor alle leeftijden. (Deze versoepeling is van toepassing tot ten minste 90 dagen na ingang, daarna zal de CDC de situatie opnieuw evalueren, en wellicht de maatregel opnieuw invoeren).

  • Klik hier voor het volledige reisadvies naar de Verenigde Staten vanuit de Nederlandse Overheid.
  • Klik hier voor alle informatie rondom het reizen naar de Verenigde Staten vanuit de Amerikaanse Overheid.
  • Klik hier voor alle geldige vaccinaties.

Op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur werd met de Nederlandse reisbranche stilgestaan bij het goede nieuws dat op 8 november 2021 de grenzen weer open zijn gegaan.

OVERIG NIEUWS

Links voor meerdere Staten