Home > 4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

Home > 4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

door | 4 juli 2024 | Nieuws, Trade Nieuws

Geschiedenis van 4th of July

Op 4 juli 1776 verklaarde de Verenigde Staten zich onafhankelijk van Engeland. Dit gebeurde door de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring (Declaration of Independence). Deze historische dag markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Amerika, waarbij het zich vrij verklaarde van de Britse overheersing. Sindsdien wordt deze dag elk jaar gevierd als Independence Day, de belangrijkste nationale feestdag van het land.

Tradities en vieringen

De 4th of July staat bekend om zijn levendige en uitbundige vieringen. Hier zijn enkele van de populairste tradities:

  • Vuurwerkshows: Spectaculaire vuurwerkshows verlichten de avondlucht in steden en dorpen door heel Amerika. Deze shows zijn een hoogtepunt van de dag en trekken duizenden toeschouwers.
  • Barbecues en Picknicks: Het is een traditie om de dag door te brengen met familie en vrienden, genietend van een barbecue of picknick. Typische gerechten zijn hamburgers, hotdogs, maïskolven en aardappelsalade.
  • Parades: Veel steden organiseren kleurrijke parades met praalwagens, muziekkorpsen en optredens. Deze parades brengen gemeenschappen samen en vieren de nationale trots.
  • Vlaggen: De Amerikaanse vlag is overal te zien, van huizen en gebouwen tot kleding en accessoires. Het toont de patriottische geest van de Amerikanen.

Hotdog Record

Elk jaar worden er op de 4th of July ongeveer 150 miljoen hotdogs geconsumeerd. In New York vindt ook dit jaar weer de jaarlijkse Nathan’s Hot Dog Eating Contest plaats. De winnaar van vorig jaar wist 62 hotdogs te eten in 2 uur!

4th of July vieren in Amerika?

Als internationale bezoeker kan je in het hele land de sfeer van Independence Day ervaren. Toch zijn er een aantal plaatsen waar net even wat meer te beleven valt op deze feestdag:

Philadelphia is de geboorteplaats van de Onafhankelijkheidsverklaring en trekt op deze dag alles uit de kast. Proef de sfeer in het Independence National Historical Park en geniet van het Wawa Welcome America Festival. Washington D.C. staat bekend om de diverse concerten, maar vooral de Independence Day Parade. Toepasselijk om op zo’n dag in Boston de wandelroutes langs de Freedom Trail te volgen. Vuurwerkshows kunnen ook niet ontbreken op zo’n dag. De grootste show vindt je aan de oostkust in New York City, maar aan de westkust weten ze er ook een mooie show van te maken, bij Big Bay Boom in San Diego

De 4th of July is een dag vol geschiedenis, tradities en onvergetelijke festiviteiten. Het is een unieke ervaring die je als internationale bezoeker de ware Amerikaanse cultuur laat proeven. Of je nu houdt van vuurwerk, muziek, eten of geschiedenis, er is voor iedereen iets te beleven op deze bijzondere dag.

Laatste Nieuws

Een uitdagende marketing stage

Een uitdagende marketing stage

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende marketing stage en heb jij affiniteit met de Verenigde Staten? Dan vertellen we jou graag meer over onze stageplek! De Corona periode is achter de rug en Nederlanders reizen weer volop naar de Verenigde Staten en daarom...

Taste of the States

Taste of the States

De Verenigde Staten is een smeltkroes van smaken, beïnvloed door de vele culturen die het land hebben gevormd. Men denkt vaak in eerste instantie aan hamburgers en hotdogs, maar er is zoveel meer te ontdekken! Van de sappige barbecue van Texas tot de verfijnde...

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.