Home > Bestemmingen > Spots > Broadway

Broadway

New York

Reisinformatie over Broadway

Broadway is een van de grote straten in Manhattan, New York. Ten tijde van de eerste kolonisatie van Manhattan was deze straat een pad dat de Manhattan-indianen gebruikten om van hun dorp naar de jachtvelden te gaan. Nadat Peter Minuit namens Nederland het land van de indianen kocht, werd er de naam “Breede Weg” aan gegeven. Deze naam is letterlijk vertaald in Broadway nadat de stad in Britse handen overging.

Het gedeelte van de straat bij Times Square huisvest veel theaters die een altijd veranderend scala aan commerciële, op grote schaal gemaakte toneelstukken biedt. Dit zijn met name musicals.

Broadwaymusical

Dit bekende gedeelte van Broadway, ook wel bekend als The Great White Way, is een beroemde trekpleister voor miljoenen toeristen uit de hele wereld. Meedoen in een succesvolle Broadwaymusical wordt door de zangers en acteurs gezien als het ultieme succes. De jaarlijkse Tony-uitreiking geeft prijzen aan de meest succesvolle nieuwe shows en revivals.

In 2004 stond de eerste Nederlandse musicalactrice op Broadway op de planken. Pia Douwes schitterde als Velma Kelly in de musical Chicago.

Alhoewel de glitter een breed publiek aantrekt, zijn er ook mensen die een meer experimenteel en kleiner gebrachte voorstelling willen zien. Dit kan in de kleinere theaters elders in Manhattan. Deze shows worden off-Broadway en off-off Broadway genoemd.

Facts over Broadway

Categorie: Cultuur
Kenmerkend: The Great White Way
Ligging: Manhattan, New York
Bekend sinds: 1642

Reisinformatie over New York

New York