Home > Bestemmingen > Spots > Everglades

Everglades

Florida

Reisinformatie over Everglades

Nationaal park Everglades is een natuurgebied in het zuidwesten van de staat Florida in de VS. Dit kwetsbare en complexe ecosysteem combineert een brede ondiepe rivier met een subtropisch klimaat en een verscheidenheid aan flora en fauna. Het herbergt zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. Het natuurgebied (6106 km²) wordt bepaald door afwisselende perioden van droogte en overstroming, branden, zonneschijn en hevige regenval.

Het wordt ook een rivier van gras met kleine eilandjes van bomen genoemd. Seminole- en Miccosukee-Indianen leven in dit gebied. Het nationaal park Everglades omvat nog altijd maar een vijfde van het totale Evergladesgebied. Een aantal plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn:

  • Chokoloskee (een archipel van tienduizenden eilanden aan de westkust van het park)
  • Whitewater Bay (waar de waterloop van de Everglades de Golf van Mexico en Florida Bay raakt verschijnt er open water in de vorm van rivieren, reken en ondiepe meren)
  • Shark Valley met een tram of een fiets door een 25 km lang gebied, met in het midden een uitkijktoren waar je zicht hebt over een groot deel van de Everglades
  • Anhinga Trail (populaire route, die begint bij het bezoekerscentrum Royal Palm. De route is genoemd naar de slangehalsvogel (anhinga), die vaak te zien is als hij na het duiken naar vis zijn verenkleed

Facts over Everglades

Naam: Everglades National Park
Ligging: Florida
Dichtsbijzijnde plaats: Homestead
Opening: 6 december 1947
Toegangsprijs: $5.00 per persoon (voetganger/fietser). 16 jarige en < 16 jr. is gratis
Openingstijden: 24 uur per dag. Behalve Shark Valley: 8:30 a.m.- 6:00 p.m.
Aantal bezoekers: 1.181.355

Reisinformatie over Florida

Florida