Home > Bestemmingen > Spots > Hollywood

Hollywood

Los Angeles

Reisinformatie over Hollywood

Hollywood is een district in Los Angeles, Californië, de Verenigde Staten. Het is gesticht als een onafhankelijke stad in 1857. Verhalen dat de naam komt van geïmporteerde Engelse hulststruiken (holly bushes) zijn onjuist: de naam komt van de vrouw van Harvey Henderson Wilcox, een vastgoedontwikkelaar rond 1880. Wilcox’ vrouw ontmoette op een treinreis een vrouw die haar huis als referentie naar een door Zwollenaren gestichte nederzetting ‘Hollywood’ had genoemd en dus noemde ze haar ranch bij haar terugkeer eveneens bij die naam.

De stad werd in 1903 als een aparte wijk ingelijfd bij Los Angeles. In 1910 werd het een district van L.A. met een eigen watervoorziening. Een referendum om Hollywood af te scheiden van Los Angeles werd in november 2002 gehouden. Met een ruime meerderheid werd dit voorstel verworpen.

Filmindustrie

Als begrip wordt Hollywood ook gebruikt om te verwijzen naar de filmindustrie in en rond Hollywood. De eerste studio werd opgericht in 1911 door David Horsley van de Nestor Company. In datzelfde jaar vestigden zich er nog 15 onafhankelijke studio’s. Filmproductiebedrijven graviteerden naar Hollywood vanwege het goede weer en de langere dagen. In de begindagen van de film was sterke kunstmatige verlichting nog niet mogelijk; de enige bron van licht die zorgde voor een voldoende belichting van de film was zonlicht. Tot dan toe was New York de hoofdstad van de filmproductie geweest.

Hollywood en de filmindustrie in de jaren dertig waren het onderwerp van de roman What Makes Sammy Run? van Budd Schulberg uit 1941.

Facts over Hollywood

Categorie: Film
Ligging: Los Angeles, California
Opgericht: 1911
Opgericht door: David Horsley

Reisinformatie over Californië Amerika

Californië