Home > Bestemmingen > Steden > Denver

Denver

Colorado

Beloopbaar centrum

Denver is een stad in de buitenlucht met een levendig, goed bewandelbaar centrum dat stedelijke avonturen biedt voor alle leeftijden. Binnen een straal van anderhalve kilometer kun je kajakken op de Platte River, een aantal van de beste musea van de stad verkennen, winkelen in kunstgalerieën en boetieks, een Broadway-show bekijken, genieten van livemuziek, in een achtbaan rijden of afkoelen in een waterpark en opwindende professionele sporten meemaken.

Kunst en cultuur

Met het grootste podiumkunstencomplex onder één dak in de VS, musea van wereldklasse en zeven unieke kunstdistricten, is Denver het kunst- en cultuurcentrum van de Rocky Mountain-regio. Het beroemde Denver Art Museum is onlangs uitgebreid en huisvest een van de meest uitgebreide collecties ‘Indigenous Arts of North America’ van het land.

Biercultuur, Distilleerderijen & Wijnmakerijen

Met meer dan 100 ambachtelijke brouwerijen, brewpubs en tapkamers in het metrogebied, is Denver een van de beste biersteden van het land. Onze dynamische ambachtelijke drankscene omvat ook bekende distilleerderijen, stedelijke wijnmakerijen en zelfs een traditionele sakebrouwerij.

Epicentrum voor live muziek

Denver is altijd al een iconische muziekbestemming geweest met intieme theaters, concertstadions, originele evenementen en een jaarlijks muziekaanbod vol festivals en internationale headliners. Het Red Rocks Amphitheater in Denver werd door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot “beste openlucht amfitheater van het land” en blijft jaar na jaar de best verdienende en drukst bezochte concertlocatie ter wereld.

Sportstown USA

Met zes professionele sportteams, drie stadions, meer dan 300 dagen zon en eindeloze mogelijkheden om atletische activiteiten te bekijken of eraan deel te nemen, staat Denver bekend als een van de topsportbestemmingen in de VS. De stad is regelmatig gastheer voor nationale en internationale sportevenementen, zoals de nationale kampioenschappen curling voor mannen en vrouwen in 2023.

 

Facts over Denver

Staat: Colorado
Stad sinds: 1876
Motto / Bijnaam: Mile High City
Bevolking: 711.463
Oppervlakte: 401.36 km2
Tijdzone: -8

Denver bij de cijfers:

  • 1609 meter boven zeeniveau, oftewel 1,5 kilometer hoog
  • 300 dagen zon per jaar
  • 4 prachtige seizoenen om te verkennen
  • Meer dan 50.000 hotelkamers in het metrogebied van Denver
  • Meer dan 1300 kilometer aan stedelijke fietspaden
  • 100+ ambachtelijke brouwerijen in het metrogebied van Denver
Reisinformatie over Washington

Colorado