Home > Bestemmingen > Steden > Houston

Houston

Texas

Reisinformatie over Houston

Houston is de grootste stad van Texas (Verenigde Staten van Amerika) en ligt aan de Golf van Mexico. De stad is de op drie na grootste stad van de V.S. en de op één na grootste aan de Golfkust. De stad ligt in Harris County, de op twee na meest bevolkte county van de V.S.

Lyndon B. Johnson Space Center Het Lyndon B. Johnson Space Center van NASA is gevestigd in Houston. Van hieruit worden alle missies die de NASA onderneemt gecoördineerd. Houston is de aanspreektitel van de capcom, de enige persoon in het vluchtleidingscentrum met wie de astronauten rechtstreeks spreken. Daardoor is Houston tevens het eerste woord, dat op de maan werd gesproken. Neil Armstrong, de commandant van Apollo 11: “Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed.”

De uitspraak “Houston, we have a problem” wordt vaak voor de grap gemaakt als men een of ander probleem tegenkomt. Dit is een onnauwkeurige weergave van “Houston, we’ve had a problem”, een bekende zin die commandant Jim Lovell sprak naar aanleiding van een explosie aan boord van Apollo 13.

Klimaat

In januari is de gemiddelde temperatuur 11,2 °C, in juli is dat 28,6 °C. Jaarlijks valt er gemiddeld 1291,1 mm neerslag (gegevens op basis van de meetperiode 1961-1990).

Trivia

heel de Verenigde Staten wonen de meeste mensen met overgewicht in Texas en de meeste van Texas in Houston. Ongeveer 40% van de inwoners van Houston lijdt aan obesitas. Dit feit is niet verwonderlijk, daar de stad zeer grote afstanden kent en men geneigd is om de afstanden per auto te overbruggen. Hierdoor krijgen de Texanen weinig beweging. Ook het gebrek aan trottoirs maakt (hard)lopen niet aantrekkelijk wat tot nog minder beweging leidt.
 

Bezienswaardigheden

  • Children’s Museum of Houston
  • Contemporary Arts Museum Houston
  • Houston Astros
  • Houston Ballet
  • Museum of Natural Science

Facts over Houston

Staat: Texas
Stad sinds: 1836
Motto / Bijnaam: My Houston
Bevolking: 2.016.583
Oppervlakte: 1500.0 km2
Tijdzone: -6

Reisinformatie over Texas
Texas