Home > Bestemmingen > Steden > Los Angeles

Los Angeles

Californië

Reisinformatie over Los Angeles

Los Angeles (vaak afgekort tot LA) is een grote, uitgestrekte metropool aan de westkust van de Verenigde Staten; de bijnaam van de stad is City of Angels (Stad van de Engelen). Los Angeles is de grootste stad in Californië, en de op een na grootste stad in de Verenigde Staten, met een inwoneraantal van 4.018.080 (2007). In de Los Angeles metropolitan area (Los Angeles, San Bernardino, Riverside, Ventura en Orange County) wonen meer dan 16 miljoen mensen met veel verschillende etnische en economische achtergronden.

De stad is ontstaan aan de rivier genaamd Los Angeles River, en werd door de Spanjaarden benoemd als El Pueblo de Nuestra Señora La Reina de Los Angeles de Porciuncula. De stad is samen met nog andere plaatsen gelegen op de vlakte waar de vloed de vrije ruimte had, deze wordt nu geduid als Los Angeles Plains. De stadsnaam is veel vernoemd en geroemd, er zijn schepen naar de stad vernoemd als ook liedjes geschreven over de stad en er is zelfs speciale magazine die voor en over de stad gaat. De Spaanse benaming Los Ángeles komt in Latijns-Amerika ook voor als benaming voor andere steden.

Bezienswaardigheden

Er is veel filmindustrie: Beverly Hills, Hollywood met haar Hollywood Walk of Fame en Grauman’s Chinese Theatre. De echte media-industrie is echter verspreid over vier districten aangrenzend aan Los Angeles: Burbank (NBC, Warner Bros., Disney), Century City (20th Century Fox, MGM), Universal City (Universal Studios, NBC Universal) en Culver City (Sony Pictures Entertainment). Ook de stranden van Santa Monica, Malibu, Venice en Huntington Beach, zijn populair. Het oorspronkelijke Disneyland ligt in Anaheim, ten zuiden van Los Angeles.

In het centrum van Los Angeles ligt het Griffith Park. Hier is onder andere het Gene Autry Western Heritage Museum te vinden, een museum over het leven in het westen van de Verenigde Staten. Het is een samenvoeging van het Southwest Museum of the American Indian, het Museum of the American West en het Women of the West Museum.

Sport

Los Angeles heeft tot twee keer toe de Olympische Zomerspelen in huis gehad: die van 1932 en die van 1984. Los Angeles huisvest ook de in de NBA spelende basketbalteams de LA Lakers en de LA Clippers, evenals het ijshockeyteam de LA Kings uit de NHL. Al deze teams hebben het in Los Angeles gelegen Staples Center als thuisbasis. Daarnaast zijn in Los Angeles ook gevestigd, de in de MLB spelende honkbalteams: Los Angeles Dodgers en Anaheim Angels, evenals het voetbalteam LA Galaxy met o.a. David Beckham.

Facts over Los Angeles

Staat: Californië
Stad sinds: 1781
Motto / Bijnaam: One call to city hall
Bevolking: 4.018.080
Oppervlakte: 1214.4 km2
Tijdzone: -8

Top Spots:

  • Aquarium of the Pacific
  • Cabrillo Beach
  • California Science Center
  • L.A. Kings
  • Los Angeles County Arboretum & Botanic
    Gardens
Reisinformatie over Californië Amerika

Californië