Miami

Florida

Reisinformatie over Miami

De oceaan, het zand en de zon zijn de belangrijkste factoren voor een bezoek aan Miami, en dan met name Miami Beach. Makkelijk te bereiken met de rechtstreekse vluchten van KLM. Miami is eigenlijk altijd een rare stad geweest. De banden met Cuba zijn zo sterk dat de hele stad een Hispanic-achtige sfeer uitstraalt, maar een heel andere dan bijvoorbeeld San Antonio in Texas of Los Angeles in California.

Little Havanna heeft nog wel de traditionele koffieshops en winkels, maar de meeste Cubaanse immigranten zijn naar de suburbs vertrokken. Dat neemt niet weg dat Miami een interessante stad is, uniek in zijn soort. De Art Deco hotels van Miami Beach zijn bekend en net zo mooi als ze er op de foto’s uitzien, pastelkleurige gebouwen uit de jaren twintig en dertig. Miami Beach is het helemaal, de laatste jaren. Veel terrasjes om te kijken en bekeken te worden, veel beroemde sterren, veel discotheken en clubs. En wanneer u van winkelen houdt, bent u in Miami ook aan het goede adres. Vanuit Miami is het makkelijk een uitstapje te maken naar o.a de Everglades. Op het strand zult u zich ook niet vervelen, er is voldoende vertier en er zijn diverse sportmogelijkheden en de stranden mogen er zijn.

Klimaat in Miami

In januari is de gemiddelde temperatuur 19,6 °C, in juli is dat 28,1 °C. Jaarlijks valt er gemiddeld 1420,1 mm neerslag (gegevens op basis van de meetperiode 1961-1990). Miami ligt in het uiterste zuiden van Florida. Het ligt in een subtropisch gebied, waar de temperaturen het hele jaar hoog zijn. Temperaturen onder de 15 graden komen in Miami niet vaak voor. Wat ook een kenmerk is voor een subtropisch gebied is dat extreem hoge temperaturen ontbreken.

De gevoelstemperatuur is in Miami ’s zomers ontzettend hoog, waarbij het lijkt dat het ver boven de veertig graden is. In werkelijkheid komt de temperatuur zelden boven de 34 graden uit. Dit komt door de hoge luchtvochtigheidsgraad die in de subtropen heerst. De hoogste temperatuur die ooit in Miami gemeten is, is 98 F. Dit staat gelijk aan 36,7 graden.

De nachten zijn ronduit warm in Miami. Van maart tot en met eind november ligt de gemiddelde nachttemperatuur op of boven 20 graden. De maximum nachttemperatuur komt vrijwel nooit onder de 20 graden uit. Af en toe gebeurt dit, maar dan wordt het niet veel kouder dan 18 graden. Deze ‘koude’ dagen houden nooit lang aan. Meestal duurt zo’n periode ongeveer twee dagen. Dit komt alleen tijdens winters voor tijdens koufronten uit het noorden die Canadese poollucht naar het zuiden blazen. In de lente, de zomer en de herfst komen de minima vrijwel nooit onder de 20 graden.

Seizoenen

Er zijn grofweg twee seizoenen aan te wijzen in Miami, een regenseizoen en een droogseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober, en het droge seizoen van november tot april. Het regenseizoen valt min of meer samen met het orkaanseizoen van de Atlantische Oceaan, wat loopt van 1 juni tot 1 december. In het regenseizoen regent het niet de gehele dag, in de namiddag vormen zich regen- en onweersbuien waar veel regen uit valt. Er kan in zo’n regenbui evenveel water vallen als in een maand in Nederland. Deze buien houden niet lang aan en zorgen ervoor dat de drukkende hitte ’s middags wat getemperd wordt.

Miami wordt met regelmaat getroffen door tropische stormen en orkanen, wat grote overlast veroorzaakt voor de bevolking. Doorgaans zijn het de KaapVerdische stormen die Miami raken, die zich vormen van augustus tot oktober. De piek van het orkaanseizoen ligt op 15 september. De overheden waarschuwen de bevolking als er een storm op Miami afkomt door middel van een Hurricane Watch (kans op orkaan binnen 36 uur) of een Hurricane Warning (kans op orkaan binnen 24 uur). Er zijn openbare schuilkelders op diverse plaatsen waar mensen indien nodig de storm kunnen uitzitten.

Facts over Miami

Staat: Florida
Stad sinds: 1896
Motto / Bijnaam: Experience Miami
Bevolking: 409.719
Oppervlakte: 92.4 km2
Tijdzone: -5

Top Spots:

  • Miami seaquarium
  • Historical museum of Southern Florida
  • Everglades National Park
Reisinformatie over Florida
Florida