Home > Bestemmingen > Steden > San Diego

San Diego

Californië

Reisinformatie over San Diego

San Diego is een stad in de Verenigde Staten aan de westkust in de staat Californië dichtbij de grens met Mexico. Het ligt in de San Diego County. San Diego heeft 1,3 miljoen inwoners en is vooral bekend als industrieel en commercieel centrum. De stad is met Coronado verbonden via de 3407 meter lange San Diego-Coronado Bridge die in 1969 werd geopend.

San Diego heeft een zeer goede natuurlijke haven en is mede hierom een belangrijke uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine aan de westkust. De stad is ook bekend om de ruimtevaartindustrie en de gerespecteerde universiteit van San Diego (University of California, San Diego kortweg UCSD), welke eigenlijk ten noorden van de stad San Diego in La Jolla ligt. Door het zachte klimaat is het verder een druk bezochte badplaats.

San Diego is, met meer dan 300 zonnedagen per jaar, een van de populairste woon- en vakantieplaasten in California. De op twee na grootste stad van California ligt tussen twee beschermde baaien en de grens met Mexico en is fascinerende mengeling van wolkenkrabbers, Victoriaanse huizen, recreatiegebieden met lange zandstranden en vrijetijdsparken.

Klimaat

In januari is de gemiddelde temperatuur 14,1 °C, in juli is dat 21,7 °C. Jaarlijks valt er gemiddeld 251,5 mm neerslag (gegevens op basis van de meetperiode 1961-1990).

Bezienswaardigheden

De volgende bezienswaardigheden in San Diego kunnen wij aanbevelen:

  • Sea World
  • San Diego Zoo
  • Balbao Park
  • Gaslamp Quartier

Facts over San Diego

Staat: Californië
Stad sinds: 1850
Motto / Bijnaam: Sign On
Bevolking: 1.266.731
Oppervlakte: 839,6 km2
Tijdzone: -8

Reisinformatie over Californië Amerika

Californië