Home > Bestemmingen > Steden > Seattle

Seattle

Washington

Reisinformatie over Seattle

De stad Seattle bevindt zich in de staat Washington en is de stad van grote namen, zoals Bill Gates (Microsoft), Jimi Hendrix, Nirvana en vliegtuigbouwer Boeing. Daartoe behoort ook Starbucks: de koffieketen die en nu hard bezig is Europa te veroveren, maar ooit is begonnen met haar eerste winkel in Seattle. Seattle is nog steeds een stad van koffie. Het wemelt er van de tentjes waar u een coffee to go kunt bestellen of waar u even rustig van uw koffie kunt genieten. Handig tijdens een wandeltocht in de stad langs de vele bezienswaardigheden.

Attracties

Tot de nieuwe attracties behoren het Experience Music Project en het Star Wars Museum maar ook de nieuwe bibliotheek, ontworpen door onze eigen Rem Koolhaas. Het Experience Music Project is een doe-museum en is zowel voor volwassenen als voor kinderen een belevenis. Het Star Wars museum laat u zowel het heden als het verleden van dit filmgenre (opnieuw) beleven. En als u hier toch bent dan mag een bezoek aan de Space Needle niet worden overgeslagen. Dit opvallende bouwwerk in Seattle is in 1962 gebouwd voor de Worlds Fair en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Op heldere dagen kunt u zelfs Mount Rainier, het zusje van Mount St Helens, zien liggen.

Architectuur

Voor mensen die van architectuur houden is een bezoek aan de bibliotheek, ontworpen door Rem Koolhaas, een must. Het gebouw valt op door haar ingenieuze staalconstructie met de vele ruitvormige ramen (bijna 10.000). Deze staalconstructie moet een kleed verbeelden dat over het gebouw is gedrapeerd. Doordat de verschillende lagen van de bibliotheek verspringen, ontstaat de opvallende vorm. Het interieur van het gebouw is minstens zo bijzonder en vooral kleurthemas staan hier centraal. Het is mogelijk een rondleiding te krijgen van vrijwilligers: zeker de moeite waard!

Shoppen

Ook de winkelliefhebber zal zich in Seattle flink kunnen uitleven. Kleding van alle soorten en merken. Maar ook meer specialistische winkels zitten er volop. Een ware belevenis is Pike Place Market waar alle mogelijke levensmiddelen worden verkocht. Deze markt is in de ochtend al vroeg geopend en is een waar schouwspel. Bij binnenkomst vraag u zich af waar al het rumoer vandaan komt. Het blijkt dat het personeel bij de viskraam daar debet aan is. De vis wordt niet aan elkaar overhandigd, maar wordt overgegooid om uiteindelijk keurig ingepakt bij de klant aan te belanden. Erg vermakelijk. En als u trek heeft gekregen van al dat lekkers dan kunt u een typisch Amerikaans ontbijt bestellen bij het eetcafe waar ze in de film Sleepless in Seattle ook ontbeten. De variatie aan ei-gerechten op de kaart is ongekend. Wat u ook bestelt, het zal een goede bodem zijn voor een heerlijke dag genieten in Seattle.

Facts over Seattle

Staat: Washington
Stad sinds: 1869
Motto / Bijnaam: Metronatural
Bevolking: 594.210
Oppervlakte: 369.2 km2
Tijdzone: -8

Top Spots:

  • Museum of flight
  • Space Needle
  • Experience Music Project
  • Pioneer Square
  • The Original Starbucks
  • Pike Place Market
Reisinformatie over Washington

Washington