Home > Projecten > Travel Oregon

Travel Oregon

Travel Oregon logo

Oregon ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten aan de westkust, precies tussen Washington en Californië in. Oregon bestaat uit zeven verschillende regio’s en heeft een hele diverse en indrukwekkende natuur heeft de Pacific Ocean met een prachtige kustlijn, bergen waarvan sommigen het hele jaar door voorzien zijn van sneeuw, valleien waar allerlei groente en fruit wordt geteeld, ruige woestijn, grote steden, kleine steden en bijna alles daartussenin.

De hoofdstad van de staat is Salem en ligt in de Willamette Valley. Het historische centrum en de Oregon State Capitol zijn het bezoeken waard. In de stad is ook veel kindvriendelijk entertainment te vinden. Het eten dat in de stad geserveerd wordt, komt veelal van de omliggende valleien, evenals de bekroonde pinot die door wijnmakers uit de regio wordt geproduceerd.

Hoewel Salem de hoofdstad van de staat is, is Portland de grote trekpleister. Deze levendige stad is uniek in zijn soort, net als zijn bijnamen. Je vindt er wereldberoemde chef-koks, honderden food carts, kunst en cultuur in theaters en buiten op straat, ’s werelds grootste onafhankelijke boekhandel, de hoogste concentratie ambachtelijke bierbrouwerijen ter wereld een enorm stadsbos. Portland ontdekken doe je het best op de fiets. Er zijn veel fietspaden die je naar alle wijken in de stad brengen. Rondom het centrum van de stad ligt een aantal prachtige tuinen, waaronder de Portland Japanese Garden en International Rose Test Garden die Portland de bijnaam City of Roses bezorgde.

Hoewel de meeste bezoekers van de staat de steden bezoeken, draait een reis naar Oregon voornamelijk om natuur. Mount Hood vlakbij Portland, outdoor walhalla Bend, het enige nationale park Crater Lake National Park, de kust en de valleien op de route daar naartoe zorgen ervoor dat je je ieder uur van een rit in een ander landschap bevindt.

Om bezoekers te helpen een authentieke Oregon-ervaring te beleven, is Travel Oregon er om te inspireren en informeren. Travel Oregon is het verkeersbureau van de staat Oregon en zet zich op diverse manieren in om het toerisme naar deze bezienswaardige staat te promoten en bevorderen.

Voorbeeld itinerary

De reis begint in Portland. In een paar dagen ontdek je de creatieve metropool. Je vervolgt de reis richting de kust. Reis van noord naar zuid langs de kust, zo heb je het beste uitzicht. Bezoek een aantal van de charmante kustplaatsen en spot met een beetje geluk walvissen. Vervolg de reis naar het unieke Crater Lake National Park. Reis vervolgens door naar outdoor-walhalla Bend voor volop activiteit in de natuur. Om kennis te maken met de unieke cowboy-cultuur reis je door naar Pendleton. Langs de Columbia River Gorge reis je langs meer dan 90 watervallen terug naar Portland.

Click here for English

Coming soon