Home > Rijden langs de oostkust: van herfstkleuren tot zonnige stranden

Home > Rijden langs de oostkust: van herfstkleuren tot zonnige stranden

Rijden langs de oostkust: van herfstkleuren tot zonnige stranden

door | 20 augustus 2023 | Blog

Bij de oostkust van Amerika denkt men snel aan de grote steden, New York City en Washington, D.C., maar er zijn ook prachtige natuurgebieden en kustlijnen. Hier kun je het hele jaar door mooie roadtrips maken. In het najaar zijn de routes in het noorden omgeven door prachtige herfstkleuren. In het zuiden vind je dan weer mooie routes langs het strand.

Inspirerende routes in New England

New England heeft prachtige routes die de diverse landschappen laten zien. De Kancamagus Highway in New Hampshire biedt adembenemende herfstkleuren, terwijl de Mohawk Trail in Massachusetts zich door schilderachtige heuvels slingert. In Maine biedt de Acadia All-American Road uitzicht op de kust en Vermont’s Route 100 voert je door pittoreske dorpjes. De Art Deco bruggen en Ivy League in Connecticut charmeren bezoekers en de Ocean Drive in Rhode Island biedt uitzicht op de kust. Deze routes onthullen de schoonheid van de regio, van levendige herfstkleuren tot kustpracht, waardoor ze perfect zijn voor avonturiers en roadtripliefhebbers.

Black Point Wildlife Drive

Black Point Wildlife Drive maakt deel uit van het Merritt Island National Wildlife Refuge en is een 11 km lange eenrichtingsweg waar je wilde dieren kunt zien. Bezoekers hebben kans op het zien van watervogels, waadvogels, alligators, rivierotters, bobcats en andere wilde dieren. Het pad volgt een dijkweg rond ondiepe moerasstuwdammen en door dennenbossen en duurt ongeveer 40 minuten. Het wildseizoen loopt van oktober tot maart en is het actiefst in de vroege ochtend of late namiddag. Het pad is een perfecte aanvulling voor of na een bezoek aan het Kennedy Space Center Visitor Complex. Ontdek het in Florida’s Space Coast.

De ‘Highway That Goes to Sea’

De Florida Keys Overseas Highway, ligt in het zuidelijkste deel van de Verenigde Staten. Highway 1, die ook wel de Highway That Goes to Sea wordt genoemd, is een modern wonder. De Overseas Highway is 182 kilometer lang en bevat 42 bruggen met de Atlantische Oceaan aan de ene kant van de snelweg en de Florida Bay en de Golf van Mexico aan de andere kant. In 1982 werden 37 van de oorspronkelijke bruggen vervangen door bredere overspanningen, waaronder de beroemde Seven Mile Bridge, een van de langste segmentale bruggen ter wereld. Vandaag de dag kunnen automobilisten Miami verlaten en de volledige lengte van de Overseas Highway afleggen en de natuurlijke schoonheid ervaren van het steeds veranderende land en de zee die aan de weg grenzen.

Vlieg naar North Carolina

Icelandair vliegt het hele jaar door naar Raleigh-Durham in North Carolina. In het westen van de staat vind je de Blue Ridge Parkway, een schitterende route door bossen, langs meren, over bergen en via pittoreske dorpjes en stadjes. Langs deze route vind je onder andere Linville Gorge, de diepste kloof ten oosten van de Grand Canyon, en Whitewater Falls, de hoogste waterval ten oosten van de Rockies. Nadat je deze indrukwekkende route hebt gereden, kun je ontspannen op het strand van De Outer Banks in het oosten van de staat North Carolina.

Ontdek de oostelijke steden per auto

Altijd al de grote steden aan de oostkust van de Verenigde Staten willen bezoeken? Combineer ze dan in één grote roadtrip! Haal je auto op in New York City, waar Alamo.nl vijf verschillende ophaallocaties heeft, en rij in zuidelijke richting naar Philadelphia. Hier proef je de enige echte Philly cheese steak. Vervolg je route richting Baltimore, waar je heerlijk kan vertoeven aan de oevers van de Inner Harbor. Bezoek ten slotte de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. en dompel jezelf onder in presidentiële sferen. Wil je meer weten over het huren van een auto in de V.S? Kijk dan op Alamo.nl.

Verken de natuur aan de oostkust per camper

Naast grote steden heb je aan de oostkust ook schitterende natuur die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Haal jouw camper op in Washington D.C. en trek vervolgens de staat Virginia in om het Shenandoah National Park te bezoeken, ook wel bekend van de rivier en het nummer van John Denver. Rijd vervolgens richting de kust en arriveer in Virginia Beach, een badplaats met zo’n 50 kilometer aan zandstrand. Trek weer richting het noorden om via Ocean City, Annapolis (de hoofdstad van Maryland) en Baltimore weer aan te komen in Washington D.C. Na een mooie rondreis met een camper van Worldwide Campers lever je deze weer in.

Laatste Nieuws

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.

Lentekriebels – jonge diertjes

Lentekriebels – jonge diertjes

Je weet dat de lente echt is begonnen als de eerste jonge diertjes verschijnen. Van schattige kleine bisons tot aan baby beertjes, in Amerika zijn de lentekriebels volop in gang.