Home > Beren & bizons: de beste plek om ze te spotten

Home > Beren & bizons: de beste plek om ze te spotten

Beren & bizons: de beste plek om ze te spotten

door | 31 augustus 2023 | Blog

Heb je het over wilde dieren in de Verenigde Staten, dan denk je waarschijnlijk al snel aan bizons en beren. En terecht, want er zitten er genoeg! Yellowstone National Park gaat hand in hand met bizons en Alaska wordt vaak ‘bear country’ genoemd. Toch zijn dat niet de enige plekken waar je deze imposante dieren in het wild kunt zien. Lees in deze blog waar je ze allemaal kunt spotten.

Vissende beren bij de Brooks Lodge, Alaska

Brooks Lodge ligt in het oosten van Katmai National Park in Alaska en staat bekend om de grote aantallen bruine beren die tijdens de zomer op zalm vissen in de Brooks River. Het avontuur begint wanneer je in een klein watervliegtuig van Anchorage naar Brooks vliegt. Vanaf de speciale bear viewing platforms zijn al bruine beren te spotten. De beroemde Brooks Falls is dé plek waar je van heel dichtbij kunt zien hoe de bruine beren de vissen vangen die massaal de rivier op zwemmen. Het beste moment? Tijdens de zalmtrek tussen juli en september. Plan jouw reis via Travel Trend.

Bizons in Shelby Farms Park, Memphis

Memphis is in alle opzichten verrassend, maar wat dacht je van een kudde bizons op slechts 20 minuten van Graceland? Welkom in Memphis’ smaragdgroene Shelby Farms Park, waar je naast paradijselijke rust en outdoormogelijkheden ook een bizonhabitat met vrije uitloop van maar liefst 20 hectare vindt. De 15 bewoners zien er misschien uit alsof ze zo uit de Dakota’s zijn weggewandeld, maar grazen inmiddels alweer 25 jaar in The Home of Blues, Soul & Rock ‘n’ Roll. Zelf zien? Shelby Farms Park is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Met de fiets ben je er via de must-do stadsfietsroute Shelby Farms Greenline zo!

Wildlife in the Great American West

Al Google je “The Great American West”, dan vind je al snel beelden van iconische diersoorten de regio rijk is. De staten Montana, Idaho, North Dakota, South Dakota en Wyoming hebben een ongelooflijke biodiversiteit. Het brede scala aan ecosystemen van de regio, van woestijnen tot bossen en bergen, creëert een leefgebied voor veel planten en dieren, waardoor het een uniek en vitaal onderdeel is van het natuurlijke erfgoed van Noord-Amerika. Je vindt hier onder andere Amerikaanse bizons, grizzly en zwarte beren, wolven, poema’s, wapitiherten, elanden, dikhoornschapen, prairiehonden, adelaren… de lijst is werkelijk eindeloos. Je spot ze in de nationale parken en ver daarbuiten tijdens jouw roadtrip!

Photo credit: Elke Brosin

Beren in Denali National Park

De Fairbanks regio biedt veel grote, ongerepte landschappen aan die dienen als geweldige habitat voor wilde dieren. Verken de nabijgelegen Chena River State Recreation Area – een wild bos met veel sloughs en een mengeling van beboste en boomloze landschappen. Elanden en bevers komen vaak voor in dit gebied, evenals andere kleine dieren zoals hermelijnen, vossen en rode eekhoorns. De afgelegen Dalton Highway doorkruist grote stukken boreaal bos, subalpiene en Arctische toendra. Onderweg kun je misschien zwarte beren, kariboes en elanden zien. In het Denali National Park and Preserve kun je grizzlyberen, schapen en wolven aan de lijst toevoegen. De weg naar het park biedt een prachtig uitzicht op een scala aan dieren die het park hun thuis noemen.

Amerika’s Serengeti, Yellowstone

Ook wel bekend als de Amerikaanse Serengeti, Yellowstone’s Lamar Valley is vol met wilde dieren van bizons, grizzlyberen, coyotes tot zeearenden, visarenden en natuurlijk de meest beroemde bewoners, de Junction Butte en Lamar Canyon wolfpacks. De beste manier om deze verbazingwekkende wilde dieren te spotten is vanuit het comfort van een Cruise America RV met een badkamer en keuken aan boord, grote ramen en comfortabele zithoeken zodat je achterover kunt leunen met een verrekijker en kunt genieten van dit bijzondere deel van het nationale park. Neem contact op met je lokale agent of touroperator voor tarieven en beschikbaarheid.

Een autorondreis door Noordwest-Amerika

Tijdens deze zeer complete reis ontdek je vele hoogtepunten die de noordwestelijke staten van Amerika en het westen van Canada te bieden hebben. Enorme gletsjers worden afgewisseld met actieve vulkanen, woeste kustlijnen veranderen langzaam in uitgestrekte weidelandschappen en enorme bossen verbergen machtige bergtoppen. Onderweg maak je ook dagelijks grote kans op het zien van wilde dieren zoals walvissen, orka’s, beren, bizons, paarden, elanden, coyotes, wolven en vele vogelsoorten waaronder de bold eagle. Een fantastische reis van De Jong Intra Vakanties, voor iemand die hoogtepunten van zowel Amerika als Canada in één reis wil ontdekken!

Vijf indrukwekkende dieren in de VS

Wildlife spotten maakt je reis door Amerika of Canada extra bijzonder. Een kudde bizons op de weg in Yellowstone of een moederbeer met jongen op Vancouver Island; grijp je camera of geniet in stilte. Tioga Tours vertelt je over de vijf indrukwekkendste dieren die je in Amerika en Canada kunt zien. Wist je dat je zelfs ijsberen kunt spotten in de Verenigde Staten?

Laatste Nieuws

4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

Geschiedenis van 4th of July Op 4 juli 1776 verklaarde de Verenigde Staten zich onafhankelijk van Engeland. Dit gebeurde door de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring (Declaration of Independence). Deze historische dag markeert het begin van een nieuw...

Een uitdagende marketing stage

Een uitdagende marketing stage

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende marketing stage en heb jij affiniteit met de Verenigde Staten? Dan vertellen we jou graag meer over onze stageplek! De Corona periode is achter de rug en Nederlanders reizen weer volop naar de Verenigde Staten en daarom...

Taste of the States

Taste of the States

De Verenigde Staten is een smeltkroes van smaken, beïnvloed door de vele culturen die het land hebben gevormd. Men denkt vaak in eerste instantie aan hamburgers en hotdogs, maar er is zoveel meer te ontdekken! Van de sappige barbecue van Texas tot de verfijnde...