Home > Culturele activiteiten

Home > Culturele activiteiten

Culturele activiteiten

door | 8 maart 2024 | Blog

Wandel, ontdek, ervaar en bezoek culturele activiteiten in de Verenigde Staten. Bezoek oorlogsoverblijfselen, verdiep je in de cultuur van de Native Americans, of ervaar de Amerikaanse ruimtevaart.

Ervaar de Amerikaanse ruimtevaart bij het Kennedy Space Center

Op minder dan een uur van Orlando, gelegen aan Florida’s Space Coast, brengt het Kennedy Space Center Visitor Complex het epische verhaal van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma tot leven. Hier beleef je gegarandeerd een dag vol plezier, inspiratie en educatieve activiteiten. Inbegrepen bij de toegang zijn Heroes & Legends, met de U.S. Astronaut Hall of Fame®, gepresenteerd door Boeing, Space Shuttle Atlantis®, Journey To Mars: Explorers Wanted, IMAX-ruimtefilms, de Rocket Garden, het Apollo/Saturn V Center en Planet Play. De nieuw, gedurfde attractie is Gateway, dat de toekomst van de ruimtevaart verkent. Als je geluk hebt kun je zelfs een raketlancering zien!

Ontdek Bartlesville in Oklahoma

Waar staat de enige wolkenkrabber die gebouwd is door de beroemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright? Welkom in Bartlesville in het noordoosten van Oklahoma en de Inn at Price Tower Arts Center. Vroeger was dit het hoofdkantoor van de H.C. Price Company (olie-industrie). Vandaag de dag kunnen bezoekers dit meesterwerk bezichtigen, overnachten in een van de prachtige kamers in mid-century stijl en dineren in de heerlijke bistro van de toren. Voeg meer boetiekhotels toe om je Oklahoma Road Trip nog leuker te maken.

De historie van Washington D.C.

Net buiten Washington D.C. ligt de beroemde militaire begraafplaats Arlington National Cemetery, waar je de oneindige rijen aan witte grafstenen en vele oorlogsmonumenten kunt bezichtigen. Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende wisseling van de wacht; een uitgebreide en plechtige ceremonie waarbij een schildwacht naadloos de dienst van de vorige overneemt. De precisie, toewijding en eer die de wachtceremonie kenmerken, maken het een ontroerende ervaring. Het ritueel vindt elk uur plaats van oktober tot maart en elk half uur van april tot september. Kom nog meer te weten over de historie van de USA in deze autorondreis rondom Washington D.C bij UStravel.nl.

Navajo indianen en de Antelope canyon

In Arizona, op zo’n tien minuten van het stadje Page, vind je de fotogenieke Upper en Lower Antelope Canyon. Deze smalle zandstenen kloven die gedurende vele honderden jaren door water en modder zijn uitgesleten, vormen een indrukwekkend natuurlijk beeldhouwwerk. De zon, die door smalle openingen naar binnen schijnt, creëert een magisch kleurenspel met bijzondere lichteffecten. Antelope Canyon bevindt zich in het gebied van de Navajo indianen. Excursies worden dan ook door Navajo gidsen begeleid wat dit bezoek extra speciaal maakt. Plan jouw reis via NBBS Reizen.

Space Walk of Fame van Florida's Space Coast

Het American Space Museum en Space Walk of Fame in Titusville in het noorden van Florida’s Space Coast, presenteert ruimtevaartmemorabilia die zijn geschonken door de astronauten en ingenieurs die aan de verschillende ruimtemissies hebben meegewerkt. Bezoekers spenderen een halve dag aan het verkennen van onderdelen van ruimtevaartuigen, astronautenpakken en artefacten van bemande en onbemande ruimtevluchten en sondes, terwijl de Space Walk of Fame ruimtewerkers en astronauten eert in het nabijgelegen Space View Park.

Waan je even een Native American

In de camperreis van Tioga Tours, Pueblos, Sombreros & Lasso’s, beleef je Wild West-klassiekers en duik je in de cultuur van de Native Americans. Tijdens deze reis bezoek je Mesa Verde National Park, een park dat staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een fascinerende plek waar je de levenswijze van de Native Americans in de dertiende eeuw ervaart. Bezoek de oude en indrukwekkende nederzettingen en waan je terug in de tijd!

17-daagse autorondreis American Heritage

Een autorondreis die een combinatie is van wereldsteden, natuur, Native American cultuur, het oude koloniale zuiden, pretparken en de stranden van de Sunshine State. Deze rondreis is een ontdekking langs vele overblijfselen en herinneringen aan het begin van het ontstaan van het moderne Amerika. Je ziet en proeft de koloniale sfeer van de Engelsen en de Fransen, ziet de slagvelden uit de tijden van de Burgeroorlog en de Onafhankelijkheidsoorlog, maar maakt ook kennis met alle moderne gemakken van de grote metropolen aan de oostkust. Kortom, een reis vol afwisselingen via De Jong Intra Vakanties!

Arizona's diverse musea laten de unieke cultuur zien

Van de vooruitgang van Amerikaanse Native American kunst in het Heard Museum in Phoenix tot het vieren van het aankomende eeuwfeest van Route 66 in het Arizona Route 66 Museum in Kingman, de musea van Arizona vertellen het verhaal van de lokale cultuur, die nog altijd in ontwikkeling is. Omarm het Wilde Westen in het bekroonde Western Spirit: Scottsdale’s Museum of the West, of leer meer over saguaros in het Arizona-Sonoran Desert Museum in Tucson. Met talloze unieke musea zoals het Musical Instrument Museum in Phoenix, het enige wereldwijde muziekinstrumentenmuseum, en het Arizona Copper Art Museum in Clarkdale kun je de rijke cultuur van Arizona binnen deze muren ervaren.

Culturele tour door Atlanta met de auto

Maak in Atlanta, Georgia een culturele tour door het Martin Luther King Jr National Historical Park. Hier ervaar je alles van het leven van de politieke leider. Bezoek de plek waar hij gewoond heeft en waar hij zijn grote successen heeft meegemaakt. Met een huurauto van Autoshuren.nl kan je gemakkelijk toeren door de stad. Daarnaast is Atlanta ook een uitstekende beginlocatie voor een mooie tocht door het zuiden van de Verenigde Staten in combinatie met onder meer Florida, Alabama of Tennessee. Jouw auto kan je weer inleveren in Atlanta of op een andere locatie.

Vicksburg, Mississippi: de stad waar Coca-Cola voor het eerst werd geflesd!

Of je nu een verzamelaar of een fan van deze frisdrank bent, het Biedenharn Coca-Cola Museum in Mississippi biedt een fascinerende verzameling memorabilia van Coca-Cola. Het gebouw werd in 1890 in het centrum van Vicksburg, gebouwd door de familie Biedenharn. Het bood vroeger onderdak aan een groothandel in snoepgoed en een schoenenwinkel. In die tijd beval Asa Griggs Candler, oprichter van The Coca-Cola® Company, Joseph Biedenharn aan om het gebied te voorzien van zijn siroop. Dankzij de familie Biedenharn werd Vicksburg in 1894 de stad waar Coca-Cola voor het eerst ter wereld werd gebotteld. Het museum heeft tentoonstellingen over het begin van Coca-Cola, het productieproces en de reclamegeschiedenis. Laten we een stap terug doen in de 130-jarige geschiedenis!

Laatste Nieuws

4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

4th of July | Een Unieke Amerikaanse Belevenis

Geschiedenis van 4th of July Op 4 juli 1776 verklaarde de Verenigde Staten zich onafhankelijk van Engeland. Dit gebeurde door de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring (Declaration of Independence). Deze historische dag markeert het begin van een nieuw...

Een uitdagende marketing stage

Een uitdagende marketing stage

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende marketing stage en heb jij affiniteit met de Verenigde Staten? Dan vertellen we jou graag meer over onze stageplek! De Corona periode is achter de rug en Nederlanders reizen weer volop naar de Verenigde Staten en daarom...

Taste of the States

Taste of the States

De Verenigde Staten is een smeltkroes van smaken, beïnvloed door de vele culturen die het land hebben gevormd. Men denkt vaak in eerste instantie aan hamburgers en hotdogs, maar er is zoveel meer te ontdekken! Van de sappige barbecue van Texas tot de verfijnde...