Home > Lentekriebels – jonge diertjes

Home > Lentekriebels – jonge diertjes

Lentekriebels – jonge diertjes

door | 2 mei 2024 | Blog

Je weet dat de lente echt is begonnen als de eerste jonge diertjes verschijnen. Van schattige kleine bisons tot aan baby beertjes, in Amerika zijn de lentekriebels volop in gang.

Welke dieren kun jij spotten tijdens de Amerikaanse lente?

Spring is in the air! Hier in Holland zie je dartelende lammetjes en huppelende geitjes. Amerika’s lente is gevuld met spelende bizons en dollende beertjes. Wij weten wel waar we op dierenjacht zouden gaan! In de blog van Tioga Tours lees je welke dieren je in Noord-Amerika kunt spotten en tips waar je precies moet zijn: We love Wildlife.

Ontdek nieuw leven in Alaska tijdens een cruise

Verwelkom de lente in Alaska met een betoverende cruise van Holland America Line door de glinsterende wateren van de Inside Passage. Tijdens deze lente cruise wordt u getrakteerd op het spektakel van nieuw leven dat zich in de wildernis ontvouwt. Langs de kustlijnen en in afgelegen baaien komen dieren zoals beren, elanden, en berggeiten tevoorschijn met hun pasgeboren jongen. Terwijl u rustig door het water glijdt, kunt u misschien de eerste wankelende stappen van een jonge grizzlybeer op de oever zien, of het pluizige silhouet van een pasgeboren berggeitje op de kliffen aanschouwen.

Overvloed aan babydieren in The Great American West

In de Great American West staten betekent lente een overvloed aan babydieren! Pluizige bizonkalveren stuiteren rond en proberen hun wankele pootjes uit tussen de bloeiende velden. Arendjes maken hun eerste vluchten en prairiehondjes veranderen het landschap in hun speeltuin. Zowel binnen- als buiten de Nationale Parken van Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming heb je kans om veel van deze dieren te spotten. Een geweldige bestemming in de lente!

 

 

16-daagse autorondreis American Grandeurs

Een autorondreis die het zeer bekende Amerika, zoals Yellowstone NP, Bryce Canyon NP, Lake Powell en Monument Valley, met het minder bekende Amerika zoals Rocky Mountains NP, Grand Teton NP en Mesa Verde NP combineert. Onderweg zal je genieten van de afwisselende landschappen, sfeervolle stadjes en oude cowboy- en indianencultuur. De mooiste periode om deze reis te maken is het voorjaar, als de groene natuur ontluikt en er vele ook jonge dieren te spotten zijn.

Pasgeboren Luna van Busch Gardens Tampa Bay

Luna kwam met succes ter wereld via een keizersnede en woog bij de geboorte nog geen anderhalve kilo. Zodra Luna is gestabiliseerd, zal ze worden herenigd en nauwlettend in de gaten worden gehouden door het zeer bekwame dierverzorgingsteam van het park. De geboorte betekent een mijlpaal in de inspanningen voor het behoud van de orang-oetan, onder geaccrediteerde dierentuinen, zoals Busch Gardens Tampa Bay. Deze parken nemen deel aan het Species Survival Plan® (SSP) van de Association of Zoos and Aquariums (AZA) om het welzijn en de toekomstige welvaart van deze diersoort te garanderen.

Gasten kunnen de voortgang van Luna volgen op de sociale mediakanalen van Busch Gardens Tampa Bay.

Bewonder eagles in Minnesota

Het National Eagle Center is een museum van wereldklasse in Wabasha, Minnesota. Het is ‘s werelds belangrijkste bron voor educatie over adelaars. Tijdens een bezoek kan je de adelaars van dichtbij bewonderen, is er een vol programma met presentaties en excursies en kan je de Preston Cook American Eagle Collection bekijken. Levende arenden worden elke dag tentoongesteld door ambassadeurs en natuurdocenten die al je arend-gerelateerde vragen kunnen beantwoorden. Het National Eagle Center ligt direct aan de Mississippi rivier en biedt een uitstekend uitzicht over deze prachtige omgeving.

Beleef de Kentucky Derby tijdens de lente

De Kentucky Derby is een van Louisville’s meest verwachte jaarlijkse evenementen die de komst van de lente aankondigt en trekt bezoekers van over de hele wereld om getuige te zijn van de opwindende “Meest opwindende twee minuten in de sport”. Of je nu een paardenracefanaat bent of gewoon een reden zoekt om in stijl samen te komen, een Kentucky Derby soirée belooft de perfecte gelegenheid om je mooiste hoed of fascinator op te zetten en jezelf onder te dompelen in een dag boordevol zuidelijke gastvrijheid en opwinding.

 

Laatste Nieuws

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.