Home > Bestemmingen > Staten > Washington DC

Washington DC

District of Columbia

Reisinformatie over Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. De afkorting D.C. staat voor “District of Columbia”. Dit is het speciale federale district dat de hoofdstad omvat. Washington D.C. hoort namelijk niet bij een staat, omdat men niet wilde dat een staat invloed kon uitoefenen op de hoofdstad. In Washington D.C. zijn het Witte Huis en de regering van Amerika gevestigd en vindt u tal van mogelijkheden voor een leuke citytrip. Lees de reisinformatie over Washington D.C. en ontdek de mogelijkheden van deze Amerikaanse stad.

Geschiedenis

Uit onderzoek blijkt dat er al meer dan 4000 jaar geleden indianen leefden aan de oevers van de Anacostia. In het begin van de 17e eeuw begonnen Europese kolonisten naar het gebied te trekken. Na de totstandkoming van de Amerikaanse republiek, wilde men een onafhankelijke hoofdstad. Er werd gekozen voor een stad dichtbij Georgetown. In 1791 kreeg deze stad de naam van de president George Washington, namelijk Washington D.C.

Geografie

Washington D.C. heeft een oppervlakte van 177 km² waarvan zo’n 10% uit water bestaat. Het district was in het verleden een vrij moerassig gebied met een maximale hoogte van 125 meter boven zeeniveau. Washington D.C. ligt aan de rivier de Potomac. Aan drie kanten wordt het district begrensd door de staat Maryland. Aan het zuidwesten ligt de staat Virginia. D.C. is een grote en belangrijke metropool geworden, maar bezit desondanks nog veel recreatiegebieden en parken. Bijvoorbeeld, het Rock Creek Park.

Demografie en economie

In 2010 telde Washington D.C. 601.723 inwoners. Dit is 25% minder dan in 1950. De bevolkingsafname komt met name doordat veel Amerikanen uit de middenklasse zijn verhuisd. Ze verhuisde naar meer welvarende voorsteden in de omliggende staten Virginia en Maryland. Mede door de vele ambassades die er te vinden zijn en doordat het de hoofdstad is van de Verenigde Staten, is het percentage buitenlanders onder de bevolking hoog.

Facts over Washington D.C.

Staat: Washington D.C.
Afkorting: DC
Staat sinds: 1970
Tijdzone: -5

Aanliggende staten:

  • Maryland
  • Virginia

Andere staten in de Mid-Atlantic regio