Home > Condor’s bestemming Fairbanks (FAI) als ideaal begin- en eindpunt voor rondreizen in Alaska in de zomer

Home > Condor’s bestemming Fairbanks (FAI) als ideaal begin- en eindpunt voor rondreizen in Alaska in de zomer

Condor’s bestemming Fairbanks (FAI) als ideaal begin- en eindpunt voor rondreizen in Alaska in de zomer

door | 26 mei 2023 | Nieuws | 0 Reacties

De reiservaring begint al tijdens de vlucht. Al meer dan 20 jaar vliegt Condor de spectaculaire noordelijke route over Groenland, grote delen van het poolgebied van Canada, om vanuit de Noordelijke IJszee Alaska binnen te gaan.

Elke donderdag stijgt het vliegtuig van Condor om 14.55 uur op uit Frankfurt om diezelfde dag om 17.35 uur plaatselijke tijd te landen in Fairbanks (FAI), de tweede stad van Alaska. Bij goed zicht zullen de passagiers van Condor voor het eerst de gelegenheid hebben om Mt. Denali, met 6193 meter de hoogste berg van Noord-Amerika, vóór de landing vanuit de lucht te zien. Dit jaar biedt Condor haar rechtstreekse vluchten naar Fairbanks aan in de periode van 15 juni tot 7 september.

Condor-reizigers landen op de moderne internationale luchthaven van Fairbanks, gaan zonder verdere controles van boord en ontvangen hun bagage, die tot in Fairbanks is ingecheckt. Paspoort- en douaneformaliteiten vinden op de heenvlucht plaats tijdens de tussenlanding in Anchorage. De terugvlucht van Fairbanks naar Frankfurt is non-stop en duurt in totaal 9 uur en 20 minuten.

De internationale luchthaven van Fairbanks ligt niet ver van het stadscentrum. Pendeldiensten, taxi’s, huurauto’s en bustransfers zijn beschikbaar op de luchthaven. Campers kunnen ook gehuurd worden in Fairbanks. De infrastructuur van de stad is goed aangesloten op het wegennet van Alaska, waardoor het een uitstekend begin- en eindpunt is voor een rondreis door Alaska per auto of camper. Een reisduur van 14 of 21 dagen wordt aanbevolen. Met de wekelijkse vluchten van Condor kan de reiziger het voertuig in Fairbanks ophalen en na 14 of 21 dagen weer in Fairbanks inleveren. Daartussen ligt het Alaska reisavontuur puur met vele indrukwekkende ontmoetingen met de fauna en flora en de cultuur van het land. Neem contact op met uw touroperator of reisagent naar keuze voor details over de reisplanning en aansluitende vluchtopties van Nederland naar Frankfurt.

De stad Fairbanks zelf heeft ongeveer 32.000 inwoners en staat bekend om de spreekwoordelijke hartelijkheid en gastvrijheid van haar inwoners. Gelegen op de 64e breedtegraad noord is Fairbanks het basisstation voor excursies in Alaska’s Arctische gebied en de toegangspoort tot het Denali National Park. De gemiddelde zomertemperatuur is een aangename 20 graden Celsius. In de maanden juni en juli bepaalt de middernachtzon het levensritme en vanaf 21 augustus begint het seizoen van het noorderlicht. Fairbanks is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Niet voor niets is aan de Universiteit van Fairbanks het Geofysisch Instituut gevestigd, met onderzoek naar het noorderlicht als een van de speerpunten.

Meer reisinformatie is verkrijgbaar bij het toeristenbureau van Fairbanks. Voor Fairbanks directe vluchten inclusief aansluitende vluchten van/naar Nederland met Condor klikt u hier.

Laatste Nieuws

Vakantiebeurs 2023

Vakantiebeurs 2023

De Vakantiebeurs is terug! Na de laatste editie in 2020, is er in 2023 eindelijk weer een Vakantiebeurs. Ook tijdens deze editie van de Vakantiebeurs is er weer een USA Paviljoen. Hier kun jij je laten informeren en inspireren over alles wat wat de Verenigde Staten te...

USA-middag met speciale gasten uit Utah

USA-middag met speciale gasten uit Utah

Op vrijdagmiddag 14 oktober stonden verschillende Amerika-aanbieders voor je klaar om je alles over hun product te vertellen. Naast 6 touroperators verwelkomde wij een aantal speciale gasten uit Utah. Tijdens een hele informatieve en inspirerende middag...

Visit USA Roadshow 2023, it’s a wrap!

Visit USA Roadshow 2023, it’s a wrap!

Afgelopen woensdag en donderdag kwamen maar liefst 70 reisagenten naar Lelystad en Den Haag, voor een middag/avond vol informatie en inspiratie. Aviodrome was het decor voor de woensdag en op donderdag stonden we bij het Omniversum. Het waren twee als vanouds...

Een uitdagende marketing stage

Een uitdagende marketing stage

Ben jij op zoek naar een leuke, uitdagende marketing stage en heb jij affiniteit met de Verenigde Staten? Dan vertellen we jou graag meer over onze stageplek! Na drie coronajaren reizen Nederlanders weer volop naar de Verenigde Staten en daarom hebben wij diverse...