Home > Welke dieren houden zich schuil in en rondom de Amerikaanse wateren?

Home > Welke dieren houden zich schuil in en rondom de Amerikaanse wateren?

Welke dieren houden zich schuil in en rondom de Amerikaanse wateren?

door | 8 juni 2023 | Blog

De Verenigde Staten grenst aan verschillende zeeën en oceanen, waar je prachtige zeedieren, zoals walvissen en dolfijnen kunt spotten. Op de grens tussen land en zee, in het zuiden van het land, vind je de mangrove gebieden. Hier houden de alligators zich schuil en kun je mooie vogelsoorten spotten. Ook de grote meren en rivieren van de Verenigde Staten herbergen diverse vissoorten. Kortom, zowel onder als bovenwater zijn prachtige dieren te zien in de Verenigde Staten.

Schildpadden in Florida

Het zeeschildpaddenseizoen aan Florida’s Space Coast loopt van maart tot oktober en elk jaar keren Leatherbacks, Loggerheads, Groene zeeschildpadden en soms Kemps Ridley schildpadden terug naar de stranden om hun eieren te leggen. De nesten liggen tegen de duinen of midden op het strand en de sporen van de schildpadden kun je het beste bij zonsopgang in het zand zien, voordat het tij en de wind ze uitwissen. Zeeschildpaddenwandelingen zijn een veilige manier voor bezoekers om dit fenomeen te ervaren en verschillende organisaties bieden begeleide wandelingen aan.

Alligators spotten in ‘de bayous’ van Louisiana 

Het moeraslandschap van Louisiana, ook wel ‘bayous’, zijn bekend van de talloze films die hier zijn opgenomen. Cipressen en tupelo bomen bedekt met mos en het troebele water bieden een mysterieus landschap. Zoek de spanning op en peddel hier met een kajak doorheen. Tijdens de tocht kom je langs verlaten housebots en spot je de bewoners van dit moeras: alligators, schildpadden, zilverreigers, arenden en uilen. Er zijn diverse moerassen in Louisiana die de moeite waard zijn, maar zet in ieder geval Manchac Swamp op de bucketlist. Deze plek heeft een rijke geschiedenis, waarover de tourguide met enthousiasme vertelt! 

Plezier op het water!

Dolfijnen spotten in Naples, Florida! De betoverende zonsondergangen van Naples, Florida, krijgen een extra vleugje magie tijdens een ontspannen sunset tour op de boot. Terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt, wordt je vergezeld door speelse dolfijnen die meezwemmen met de golven. Een moment van pure verwondering en harmonie met de natuur. Wanneer breng jij een bezoek aan Florida en maak je jouw eigen onvergetelijke herinneringen? Lees meer over deze unieke ervaring en laat je inspireren door UStravel.nl.

Met een kajak op safari in St. Pete/Clearwater

Welkom in St. Pete/Clearwater, een toevluchtsoord waar er een waar paradijs op je wacht! Ontdek het mooiste strand van de VS en een onvergetelijk avontuur: een betoverende kajaktocht door het Shell Key Preserve. Ga op deze buitengewone reis in een transparante kajak het water op en maak kennis met de gevarieerde natuur en de magische onderwaterwereld van St. Pete/Clearwater en Tampa Bay. Uitgeroepen als de beste kajaktour in de VS beloofd deze spannende activiteit een onvergetelijke ervaring. Tijdens de tour bezoek je ook de mangrovebossen van Fort de Soto en Caladesi – oftewel Honeymon island. Een simpelweg betoverde plek!

Walvis spotten aan de Westkust

De beste tijd om walvissen te spotten in Oregon is tijdens de laatste volle week van december en daarna in maart, hoewel je langs de kust van centraal Oregon altijd een kans hebt om deze majestueuze dieren te zien. Naast walvissen zijn er ook geweldige mogelijkheden om vogels te spotten en vergeet ook niet om een aantal natuurgebieden voor wilde dieren te verkennen!

Roadtrip langs de kust van California

De staat California herbergt een grote diversiteit aan wildlife. Met een huurauto van Alamo.nl vertrekken we vanuit Los Angeles, via de iconische Highway 1, in noordelijke richting. Terwijl je langs de kust rijdt, over de kronkelende wegen, heb je kans op het zien van springende humpback walvissen en dolfijnen. Maar kijk ook in de lucht want daar kan zomaar een pelikaan voorlangs glijden. Met een huurauto ben je vrij om jouw eigen route te bepalen, dus is ook zeker een afslag naar Yosemite National Park aan te bevelen. Aangekomen in San Francisco maakt een bezoek aan pier 39, met de grote populatie zeeleeuwen, deze avontuurlijke reis compleet.

Vissen in the great lakes

Minnesota wordt ook wel het ‘Land van de 10.000 meren’ genoemd. En met zoveel meren en rivieren is het niet moeilijk de juiste visspots te vinden in Minnesota. Welke vissoorten zitten er dan vooral? Snoek, baars, forel, witvis, meerval en verschillende soorten panvis zoals crappie en zonnebaars. In Lake Superior zitten bijvoorbeeld ook zalm en forel. Terwijl je je in de natuur bevindt heb je in Minnesota ook altijd de kans op het zien van zeearenden, ijsvogels, elanden en beren.

Wilde dieren spotten vanaf de eerste rij

Voor natuurliefhebbers is er nauwelijks een betere vakantie denkbaar dan een cruise aan boord van de bekroonde NCL vloot, met vertrek vanuit Seattle, Vancouver of Seward. Zie majestueuze walvissen de Stille Oceaan in plonzen en ga het water op in een kajak tijdens een onvergetelijke excursie aan wal om adelaars, zeehonden, beren en nog veel meer te zien. Terug aan boord van de nieuwste vloot in Alaska kunt u zich verheugen op een ongelooflijk diner, spectaculair entertainment en een geweldige wandeling met sterrenlicht op het bovenste dek. Meer info op ncl.com.

Gulf Islands in Mississippi, waar de natuur hoogtij viert

Wist je dat Florida en Mississippi een gemeenschappelijke schat hebben? Waarschijnlijk niet, want deze schat is goed bewaard gebleven en nog steeds onbekend: welkom bij The Gulf Islands National Seashore! Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze eilandengroep in het heldere water van de Golf van Mexico, vlak voor de kust van Mississippi. The Gulf Islands telt zes barrière-eilanden in Mississippi, die tot doel hebben de kust te beschermen tegen de golven van de oceaan, maar ook tegen de kostbare plaatselijke fauna: dolfijnen, zeeschildpadden en verschillende vogels. Een echte outdoorbestemming van zandstranden, alleen bereikbaar per boot vanuit Gulfport of Biloxi van maart tot november.

Laatste Nieuws

Taste of the States

Taste of the States

Omdat de Verenigde Staten zo groot is, zijn er ook vele soorten eet en drink ontdekkingen te ervaren. Ontdek nieuwe plaatsen en steden, en de lokale gerechten die deze te bieden hebben. Omdat er veel keuzes zijn op het gebied van eten in de Verenigde Staten, kan je je...

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.