Home > Onverwachte wilde dieren, vogelspotten en wildlife centers

Home > Onverwachte wilde dieren, vogelspotten en wildlife centers

Onverwachte wilde dieren, vogelspotten en wildlife centers

door | 28 april 2023 | Blog

Naast de overweldigende natuur zijn er nog een hoop andere diersoorten die je kunt tegenkomen tijdens een rondreis in de Verenigde Staten. Er zijn honderden verschillende vogelsoorten te spotten, en daarnaast ook wilde dieren die je slechts in een aantal staten tegenkomt. Los van het zien van dieren in het wild, zijn er ook diverse dierentuinen en wildlife centra die te bezoeken zijn.

Op zoek naar de Texas Longhorns in Palo Duro Canyon Texas 

De Palo Duro Canyon, ook wel de Grand Canyon van Texas, is de op twee na grootste kloof van de V.S. Op het breedste punt is de kloof maar liefst 32 kilometer breed. Voor avonturiers is deze plek een absolute must. Van hiken tot paardrijden, raften en ziplinen; het kan hier allemaal. De rode en bruine tinten van de kloof bieden tevens een spectaculaire plek voor het maken van foto’s. Tijdens je avontuur in Palo Duro Canyon moet je ook zeker op zoek gaan naar de Texas Longhorn. Dit rund is het symbool van het wilde wisten en staat bekend om de ver openstaande hoorns. Een erg machtig dier en al helemaal om van dichtbij te aanschouwen…

De nationale vogel van de Verenigde Staten

De Amerikaanse zeearend is de nationale vogel van de Verenigde Staten. Deze vogel kun je praktisch overal in de Verenigde Staten tegenkomen. Op de website van de U.S. Fish and Wildlife Service vind je een kaart met parken waar je deze vogel onder andere kunt spotten, bijvoorbeeld aan de kust van Oregon. Icelandair vliegt van mei tot en december 4-6x per week van Amsterdam en Brussel via Reykjavik naar Portland.

Photo credit: Adam Bove

Dieren spotten in the Mile High City

Denver, Colorado: Van inheemse diersoorten uit Colorado tot exotische wezens van de andere kant van de wereld – je kunt ze bewonderen in het Wild Animal Sanctuary, Rocky Mountain Arsenal, National Wildlife Refuge en het Downtown Aquarium. Van fragile vlinders in de Botanische tuinen tot logge olifanten in de Denver Zoo, The Mile High City is gevuld met verbazingwekkende dieren in ultramoderne verblijven. Maak een dagtocht naar de nabijgelegen bergen voor eindeloze mogelijkheden om elanden, Elk, dikhoornschapen, en nog veel meer te zien.

De wilde Rockies

Hét wildlife walhalla van de States? Als je het aan American Vacation vraagt zijn dat toch zeker wel de Rocky Mountains. De bergen strekken zich uit van New Mexico tot aan het noordwesten van Alaska en beslaan verschillende nationale parken. Niet geheel gek dus, dat je hier heel veel wildlife kan vinden. Van herten, elanden, wolven en beren tot bergleeuwen, bobcats, bizons en bergmarmotten. Wildlife, klein en groot spot je volgens ons in de wilde Rockies. Zelf richting de Rockies reizen?

Moose on the loose

Je kunt de eland (of moose) zien in het bekende Yellowstone en Yosemite National Park, maar ze zijn ook buiten de Nationale Parken te zien. In de staat New Hampshire, maar ook in Alaska is het niet ongewoon om een eland angs de rand van de weg tegen te komen. Deze dieren zijn enorm en kunnen wel tot 50 km/u rennen. Wij adviseren dan ook om altijd voldoende afstand te bewaren. Vanuit jouw huurcamper, geboekt bij Worldwide Campers, heb je op een veilige afstand een mooi uitzicht op de elanden. Een ontmoeting die je niet snel zal vergeten!

Avonturen in Philadelphia

Ontdek de oudste dierentuin van Amerika, de Philadelphia Zoo in West-Philadelphia, waar bijna 1300 dieren leven. Ervaar Zoo360, een uniek netwerk van verhoogde paden waardoor de dieren boven de dierentuin kunnen rondlopen. Neem daarna deel aan de Giraffe Feeding Encounter in de dierentuin, waar je de vriendelijke reuzen van heel dichtbij kunt bekijken.

Niet ver van Philadelphia ligt het Adventure Aquarium aan de waterkant van Camden, New Jersey. Het aquarium herbergt de grootste collectie haaien aan de oostkust en verwelkomt bezoekers in haar onderwaterwereld. Bekijk de virtual-reality ervaring van het aquarium, Undersea Explorer, en kom dicht in de buurt van haaien, walvissen, inktvissen en nog veel meer.

Sierra Vista, een oord voor vogels en vogelspotters

Sierra Vista is met haar wereldberoemde vogelgebieden een ideale vakantieplek voor liefhebbers van birdwatching. Sierra Vista wordt ook wel de kolibriehoofdstad van de V.S. genoemd. Er passeren 15 soorten kolibries, waardoor bezoekers deze kleine vogels van dichtbij kunnen observeren. Bezoek San Pedro National Riparian Conservation waar meer dan de helft van de bekende broedvogelsoorten in de VS is gezien. Hier kunnen vogelaars zich vergapen aan de meer dan 300 vogelsoorten die in de winter naar Arizona trekken om aan de kou te ontsnappen. Omdat vogels kijken het hele jaar door mogelijk is, is Sierra Vista een waar paradijs voor vogelspotters.

Een berggeit in het prachtige Glacier National Park

Stap in de wereld van Glacier National Park in noordelijk Montana en ontmoet de koning van de bergen: de imposante berggeit. Bewonder hun majestueuze witte vacht en ongeëvenaarde behendigheid terwijl ze de steile hellingen trotseren. Het spotten van deze iconische dieren biedt een onvergetelijke ervaring, waarbij u de kans krijgt om een glimp op te vangen van de imposante natuurlijke pracht van Glacier National Park. Deze reis naar het Glacier National Park is te boeken via Little America.

Wildlife in het zuiden van de VS

In de Travel South-regio leven tal van diersoorten, van klein tot groot. Ga op zoek naar de alligators in de moerasgebieden van Louisiana (onze tip: ga ziplinen over het moeras) of spot de wilde mustangpaarden bij de prachtige Outer Banks in North Carolina. Daarnaast is de regio gelief onder vogelspotters. Van de roodsnuitspecht tot de adelaar, er zijn verschillende nationale of staatsparken waar je de meest unieke vogels kunt zien. Uiteraard vind je hier ook verschillende soorten knaagdieren, insecten, kleine roofdieren zoals vossen en coyotes en zelfs bizons in Missouri. Maar wist je ook dat in bijna alle staten de zwarte beer leeft? De populatie is niet groot, maar wie weet hoor jij bij een van de gelukkigen die er eentje spot!

Vogelspotten in Oregon’s Tualatin Valley

Gelegen langs de Pacific Flyway liggen verschillende natuurparken en reservaten die enkele van de beste plekken voor vogelspotten in Portland, Oregon vormen. Gevleugelde bezoekers aan de vallei zijn onder andere landvogels die naar het zuiden trekken en kustvogels die neerstrijken rond vijvers, rivieren en meren. 

Wilde dieren in Oklahoma

Oklahoma is niet alleen rijk aan natuurlijke schoonheid, maar ook aan een divers scala aan wilde dieren. Oklahoma staat bekend om zijn eindeloze horizon en unieke landschappen, variërend van de prairies in het westen tot de bossen in het oosten. Met zijn vele parken, wildreservaten en natuurgebieden en zijn vele ecosystemen ondersteunt de staat een breed spectrum aan planten- en diersoorten en biedt het volop mogelijkheden om wilde dieren te bekijken. Het is geen wonder dat Oklahoma een populaire bestemming is voor vogelspotters: er leven meer dan 400 soorten vogels!

Laatste Nieuws

Overwinteren in de Verenigde Staten

Overwinteren in de Verenigde Staten

In plaats van je over te geven aan de kou in deze wintermaanden, kan je er ook voor kiezen aan de kou te ontsnappen. Ervaar de 'magie van kerst' op een andere manier in het zuiden van de VS. In plaats van sneeuw, lekker met je tenen in het zand. Geen koude kerstmarkt,...

Winterpret in de nationale parken

Winterpret in de nationale parken

In de winter veranderen de nationale parken van de Verenigde Staten in een waar winterparadijs. De witte landschappen zorgen voor prachtige plaatjes, de besneeuwde bergen zijn de ideale ondergrond voor wintersporters en in de parken kan je talloze dieren spotten die...

Leuke steden in de winter

Leuke steden in de winter

Wanneer de wintermaanden aantreden, worden de Amerikaanse steden getransformeerd met verlichting en gezelligheid. Van kerstmarkten, tot drukbezochte schaatsbanen, binnenactiviteiten, verlichte boetiekjes en nog veel meer. Alle festiviteiten maken een bezoekje aan de...