Home > Leuke steden in de winter

Home > Leuke steden in de winter

Leuke steden in de winter

door | 20 december 2023 | Blog

Wanneer de wintermaanden aantreden, worden de Amerikaanse steden getransformeerd met verlichting en gezelligheid. Van kerstmarkten, tot drukbezochte schaatsbanen, binnenactiviteiten, verlichte boetiekjes en nog veel meer. Alle festiviteiten maken een bezoekje aan de grote steden in de winter nog veel leuker. Denk bijvoorbeeld aan New York, Seattle of Boston, nu in winterse sferen!

Je winteruitstapje begint in Denver, Colorado!

De winter in Denver is gevuld met gezellige evenementen, goed weer (dankzij de 300 dagen zon het hele jaar door), en genoeg winteractiviteiten voor het hele reisgezelschap. De levendige buurten van de stad zitten vol met restaurants die je geprobeerd moet hebben, levendige straatkunst en grote attracties. Vanuit The Mile High City zit je zo in de Rocky Mountains, een walhalla aan skigebieden. Of het nu gaat om een reis met het gezin, een groep vrienden, samen met jouw partner of alleen, Denver is de perfecte bestemming. Er is altijd iets om te zien en te doen!

Winter in New York

Iedereen kent natuurlijk de schaatsbaan The Rink voor het Rockefeller Center in New York. Maar wist je dat ook in andere steden geschaatst kan worden? Bijvoorbeeld op de Boston Common Frog Pond in Boston of op de National Gallery of Art Sculpture Garden Ice Rink in Washington. Icelandair vliegt dagelijks van Amsterdam via Reykjavik naar Boston, en dagelijks van Amsterdam via Reykjavik naar Baltimore/Washington en Washington Dulles. Een Stopover van maximaal 7 dagen in IJsland onderweg naar de VS behoort tevens tot de mogelijkheden.

Loop langs de levendige marktjes in Portland

Dankzij de levendige gemeenschap van Portland is winkelen tijdens de feestdagen hier net een overvolle schatkist. In deze tijd van het jaar worden er in de stad verschillende creatieve markten georganiseerd. Crafty Wonderland is een bijeenkomst van verkopers die handgemaakte producten verkopen. Maar er is ook My People’s Market, een bijeenkomst van gekleurde ondernemers die hun waren aanbieden. Je kunt in Portland handgemaakte goederen vinden in winkels en boetiekjes door de hele stad, zoals MadeHere PDX. Er is echt voor elk wat wils (zelfs voor huisdieren!) en het beste is dat er geen omzetbelasting wordt geheven!

Voel de winterse magie in Seattle

Seattle bruist van de vakantiemagie en biedt een winterwonderland voor iedereen. De stad omarmt de gemeenschappen en organiseert gratis festiviteiten, waaronder betoverende ijsbanen en lichtshows. Elke vrijdag weerklinkt de lucht in Westlake met feestelijke melodieën die de vreugde van het seizoen opwekken. De Kerstman zelf verschijnt ook, klaar om dierbare momenten vast te leggen op foto’s met enthousiaste gezinnen. De stad versterkt de feestvreugde met elke week nieuwe activiteiten, waardoor een dynamisch en steeds veranderend feest ontstaat dat zowel inwoners als bezoekers verenigt. Seattle verandert in een magisch oord, waar het geschenk van vreugde vrijelijk wordt gedeeld, waardoor de feestdagen een collectieve en hartverwarmende ervaring worden.

Photo credit: Prescott Tourism Office

Arizona’s Christmas City

Prescott is in1989 uitgeroepen tot Arizona’s Christmas City, en daar is niets aan gelogen. Met de historische bakstenen gebouwen in het centrum en het iconische Yavapai County Courthouse, gehuld in schitterende lichtjes, lijkt het precies op een Hallmark-kerstfilm. Begin de feestdagen in Arizona met de kerstparade voordat je de restaurants, winkels en beroemde Whiskey Row verkent, een huizenblok met talloze bars en westernsaloons. Beleef Prescott’s Christmas Market & Christkindlmarket, een markt in Duitse stijl waar bezoekers last-minute inkopen kunnen doen en kunnen genieten van de Duitse keuken. luid het nieuwe jaar in op de cowboymanier, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsnacht op Whiskey Row Boot Drop, waar het feest doorgaat in de saloons. Voor meer informatie kun je terecht bij Arizona Office of Tourism.

Santa’s Wonderland in Texas

In College Station, Texas, ligt ‘s werelds grootste kerstpark, Santa’s Wonderland. Er is voor elk wat wils! In Santa’s Town vind je het nostalgische Texas Christmas Village en er is ook een hoofdattractie, de prachtige Trail of Lights. Miljoenen oogverblindende lichtjes in combinatie met ECHTE Texaanse sneeuw en ijs brengen je de vakantiestemming in het zuiden. Er zijn winkels en vrolijke attracties te ontdekken verspreid over hectares feestelijk wonderland.  

Ontdek de winterse charme van New York ❄️

Met UStravel.nl ervaar je een sprookjesachtige sfeer terwijl je wandelt door een besneeuwd Central Park, geniet van de betoverende, feestelijk verlichte skyline, en voel de unieke energie van de stad. Deze winter biedt de perfecte gelegenheid om New York vanuit een geheel nieuw perspectief te beleven. Mis de magie van NYC niet en plan nu jouw onvergetelijke winterreis. Ben je klaar om de wonderen van een New Yorkse winter te ontdekken? 🗽✨

Laatste Nieuws

Taste of the States

Taste of the States

Omdat de Verenigde Staten zo groot is, zijn er ook vele soorten eet en drink ontdekkingen te ervaren. Ontdek nieuwe plaatsen en steden, en de lokale gerechten die deze te bieden hebben. Omdat er veel keuzes zijn op het gebied van eten in de Verenigde Staten, kan je je...

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.