Home > Voor de foodies

Home > Voor de foodies

Voor de foodies

door | 24 april 2023 | Blog

Het is altijd leuk om lekker rond te struinen op een nieuwe bestemming en lokale gerechten te ontdekken. Maar het kan soms ook overweldigend zijn om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid restaurants, cafe’s, brouwerijen, foodtrucks en bars. Daarom hebben wij onze experts gevraagd om hun tips te delen over leukste plekjes in de Verenigde Staten om iets te eten of om van een drankje te genieten.

Voor ieder wat wils in NYC

Ontdek de eindeloze culinaire mogelijkheden van de vijf stadsdelen van New York City. Zo ervaar je de stad op een nieuwe, lokale manier. Een bezoek aan een food truck kan tijdens een trip aan de stad niet ontbreken, op iedere hoek van Manhattan staat er wel een. Wandel vanuit Manhattan via de Brooklyn Bridge naar Brooklyn, geniet hier van de Aziatische lekkernijen in Sunset Park. Op Staten Island is de pizza van Denino’s een specialiteit. Bezoek Jackson Heights in Queens voor diverse internationale gerechten. Fan van de Italiaanse keuken? Dan is Little Italy in de Bronx de place to be.

Van lokale zeevruchten tot een lokaal toetje

De Florida Keys zijn gezegend met overvloedige vangsten van lokale zeevruchten, die al jaren de menu’s vullen langs de 200 km. eilanden keten. Vraag naar de ‘catch of the day’ en u hoort mogelijk opties als yellowtail of mahi-mahi. Beide zijn uitstekende opties om vrijwel elk gehemelte tevreden te stellen.

Bijna elk restaurant serveert ook het kenmerkende dessert van de Keys, de pittige en smakelijke Key-limoentaart. De meeste eetgelegenheden geven hun eigen creatieve draai aan dit iconische taartje, waardoor de bepaling van de “beste” limoentaart openstaat voor veel discussie en frequente smaaktesten.

Culinair genieten in de Travel South-regio

Je smaakpapillen zullen absoluut onder de indruk zijn van de gevarieerde keuken in de zuidelijke staten van Amerika. In de Travel South-regio wordt vooral met verse ingrediënten gewerkt, de porties zijn absoluut niet zuinig en je proeft de verschillende culturele invloeden overal in terug. Van ‘po boy’ tot shrimp & grits en van jambalaya tot vers gevangen vis, in elke staat is eten (en drinken) een belangrijk onderdeel van de reis, Veruit het meest populair (en bekend) is de barbecue. Het verschil per staat zit hem vooral in de soorten marinade en bijbehorende sauzen. Erbij drink je, afhankelijk van de staat, een lokaal gebrouwen biertje of glas bourbon.

Een sterk band tussen de geschiedenis en het eten

Zo lekker als goed gemaakt eten en drinken kan zijn (en New England heeft van beide genoeg te bieden, zowel in luxe restaurants als in buurtrestaurants), op de een of andere manier geeft het nog meer voldoening als je begrijpt waar deze dingen vandaan komen. Het geeft een speciaal gevoel om contact te maken met de makers, of te zien hoe dingen worden geoogst, of de geschiedenis van een gerecht te leren kennen. Gelukkig zijn er in heel New England veel mogelijkheden om een “insider”-blik te krijgen op lokaal drinken en eten, en de ware smaak van deze regio vast te leggen tijdens je reizen. Vind hier meer informatie.

De hometown van de Philly-Cheesesteak

De eetcultuur van Philadelphia is uitzonderlijk met zijn brede selectie van gerenommeerde en bekroonde chef-koks, een breed scala aan etnische en internationale keukens en een overvloed aan unieke lokale smaken. Bezoek Reading Terminal Market, een van de grootste en oudste openbare markten in de Vernigde Staten, waar je een legendarische Philly-cheesesteak of een Amish-ontbijt kunt proberen. Krijg een voorproefje van Philadelphia, van onweerstaan-bare James Beard bekroonde etablissementen tot ambachtelijke brouwerijen en distilleerderijen in de buurt en nog veel meer!

Een culinaire roadtrip door Texas

Deze roadtrip door de Lone Star State is er een om je vingers bij af te likken. Van Plano in het noorden van Texas tot Fredericksburg in het zuiden. Maak een stop bij Stagecoach Restaurant in Salado, het oudste restaurant van Texas en verwen je smaakpapillen vervolgens met authentieke barbecuegerechten bij Franklin Barbecue in Austin. Fan van Tex-Mex? Dan ben je bij Fresa’s in Austin op het juiste adres. Je roadtrip door Texas sluit je af in Fredericksburg. Breng een bezoek aan Hye Market of geniet van een wijnproeverij bij Grape Creek Vineyard in Fredericksburg.

Eet zoals locals dat doen in Massachusetts

Van farm-to-table concepten tot verrukkelijke zeevruchten, die tot een van de beste in de Verenigde Staten worden beschouwd. Massachusetts laat het hart van menig foodie sneller kloppen. Een must-stop voor lokale en seizoensgebonden gerechten is het Commonwealth Restaurant & Market in Cambridge. Ook oesterliefhebbers zullen blij worden van een bezoek aan Massachusetts. De meest verse East Dennis Oysters worden geserveerd bij Ocean House, Chapin’s Fish ’n Chips en Cape Sea Grille in Cape Cod. Een andere manier om de lokale keuken te ontdekken is via een van de Yummy Walks in Boston.

Een Amerikaans icoon – de diner

De Amerikaanse eetgelegenheid bij uitstek is de diner, een restaurant dat er vaak uitziet als een treinrijtuig zonder wielen. Verwacht geen haute cuisine, maar stevige kost zonder fratsen tegen een zeer acceptabele prijs. Bovendien kun je er op de gekste tijden terecht. Veel diners hebben de strijd tegen de grote fast food-ketens niet overleefd, maar er zijn er gelukkig toch nog redelijk wat. En wist je dat Tioga Tours in Zwolle ook een mooie diner heeft? In deze blog lees je alles over dit fenomeen!

Food carts aan de westkust

Portland staat bekend om de food carts, er zijn er honderden verspreid door de stad. Je vindt de food carts vaak in groepjes, en zo is er voor elk wat wils. De bekendste groepjes food carts vind je op Third Avenue, Fifth Avenue en op Pioneer Courthouse Square. CNN heeft Portland tot een van de steden met ´s werelds beste street food uitgeroepen. Icelandair vliegt van mei tot en met december 4-6x per week naar de grootste stad van de staat Oregon.

Farm to plate & cask to glass in Oklahoma – cheers!

Oklahoma is al lang bekend om het heerlijke, huiselijke eten – o.a. barbecue, gebakken kip en peach cobbler. Door een lange historie van Amerikaanse kolonisten zijn diverse keukens van over de hele wereld samen gekomen in Oklahoma. Van farm-to-table gerechten tot lokale bieren en zelf wijn.

Amerika’s grootste werkende veeopslagplaats in Oklahoma city, een geweldige foodtruckcultuur in Tulsa en ambachtelijke brouwerijen en eigenzinnige diners langs Route 66 – Oklahoma zal verrassen en verrukken! Wakker jouw eetlust aan met de online Oklahoma Dining Guide

Het ultieme seafood dinner

Seafood Atlantic, aan de Florida Space Coast werd opgericht in 1984, met een achtergrond in de commerciële visindustrie. In de loop der jaren heeft deze verse vismarkt een restaurant toegevoegd dat uitkijkt over Port Canaveral. Terwijl de meeste restaurants op vrachtwagens wachten om verse zeevruchten te bezorgen, wacht Seafood Atlantic op vissers om hun verse vangst te bezorgen. Terwijl u geniet van lokale vis, sandwiches met tandbaarzen, kreeft of een emmer krabben in een ontspannen sfeer aan het water, zullen vele verrassingen u vermaken wanneer cruiseschepen voorbij varen en misschien een glimp opvangen van spelende dolfijnen in de verte.

Een walhalla voor bierliefhebbers

De Great American West is een bloeiende markt voor ambachtelijke bieren en unieke brouwerijen. Zo is Idaho de #1 gerstproducent van de VS en de tweede in hop! Mede hierdoor zijn er meer dan 70 brouwerijen en zijn vooral hun hoppige IPA’s en pilsners in trek. Montana heeft ook een grote biercultuur, zo verbouwen ze hier een van de beste gerst ter wereld. Dit, samen met een grote populatie vliegvissers, zorgt voor een staat vol bierliefhebbers. Wyoming heeft een kleinere, maar groeiende brouwerijscene en gespecialiseerd in bieren die zijn geïnspireerd op de lokale geschiedenis, ambacht en cultuur. In North Dakota en South Dakota vind je ook verschillende ambachtelijke brouwerijen met een gezellige atmosfeer, heerlijk eten en locals die je graag alle ins en outs vertellen over de regio!

Ontdek een unieke vorm van dineren – op de open oceaan

Wat maakt de eetervaring aan boord van de Norwegian Cruise Line (NCL)-vloot zo speciaal? Het is de vrijheid en flexibiliteit hebben om te dineren wanneer u maar wilt, waar u maar wilt – waar uw smaakpapillen u ook heen leiden. Zonder vaste eettijden of vooraf toegewezen zitplaatsen kunnen gasten genieten van een heerlijk driegangenmenu in drie grote eetzalen, of er een speciale avond van maken in een van de internationale specialiteitenrestaurants. Franse bistro, premium steakhouse, de beste zeevruchten en nog veel meer – ze zijn allemaal aan boord en ze zijn allemaal heerlijk. Beschikbaar op alle 19 NCL-cruises vanuit 15 Amerikaanse vertrekhavens.

Arizona’s Culinary Trails

Tijdens een reis over de culinaire paden van Arizona kunnen fijnproevers genieten van hartige gerechten uit het zuidwesten, lokale wijnen en ambachtelijke bieren. Volg het salsapad in Safford om verschillende soorten salsa te proeven voordat je naar Tucson gaat voor zijn beroemde ‘Best 23 Miles of Mexican Food‘, een onofficiële route met talloze Mexicaanse restaurants. Ervaar de bloeiende wijnindustrie van Arizona op de 25 haltes van de Verde Valley Wine Trail langs zes steden, of geniet van een biertje in Flagstaff, Arizona’s Craft Beer City, terwijl je de The Flagstaff Brewery Trail volgt.

De keuze is reuze in Fairbanks

Hef een glas en baan je slokje voor slokje een weg door tien lokale brouwerijen en distilleerderijen in de regio Fairbanks, Alaska. Verse, lokale ingrediënten gecombineerd met de ondernemende houding van de Last Frontier heeft geleid tot een geheel nieuwe industrie in Fairbanks. Tien. Ja, TIEN, brouwerijen en distilleerderijen die zelfgemaakte drankjes serveren, hebben zich gevestigd in de regio. Geniet van een leuke middag of avond onder het genot van een breed scala aan handgemaakte cocktails en tapbieren. Veel lokale brouwerijen en distilleerderijen hebben foodtrucks ter plaatse of moedigen je aan om eten mee te nemen om extra te kunnen genieten.

Een touch van luxe in Denver

De lokale culinaire scene van Denver is vooruitstrevend met restaurants van erkende chef-koks, farm-to-table bistro’s & klassieke steakhouses. Hier zijn enkele hotpots:

– Chez Maggy: Een verfijnde en moderne brasserie, van de met een Michelin-ster bekroonde Franse chef-kok Ludo Lefebvre, in het Thompson Denver Hotel in Lower Downtown (LoDo).
– Mercantile Dining & Provision: chef-kok Alex Seidel serveert comfort food met een verheven, moderne twist. Een echte culinaire ervaring van boer tot bord! Het restaurant is gevestigd in Denver Union Station.
– Work & Class van Dana Rodriguez, tweevoudig genomineerd voor de beste chef-kok van de James Beard Foundation, biedt soulvolle kookmixen van Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse smaken.

Laatste Nieuws

Amerika staat in bloei

Amerika staat in bloei

De lente is weer in volle gang, de natuur staat in bloei en de kleuren zorgen voor een prachtig schouwspel. Laat je inspireren door de lente praal die Amerika heeft te bieden.

Leuke uitstapjes in de lente

Leuke uitstapjes in de lente

Warmere temperaturen en zonneschijn, het begin van de lente staat in het teken van lekker erop uit gaan. Daarom vind je hier de leukste uitstapjes in Amerika, in de lente.

Lentekriebels – jonge diertjes

Lentekriebels – jonge diertjes

Je weet dat de lente echt is begonnen als de eerste jonge diertjes verschijnen. Van schattige kleine bisons tot aan baby beertjes, in Amerika zijn de lentekriebels volop in gang.