Home > Bestemmingen > Staten > South Carolina

South Carolina

Palmetto State

Reisinformatie over South Carolina

South Carolina is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de “Palmetto State”, zoals de bijnaam luidt, is SC. De hoofdstad is Columbia. Kijk voor leuke ideeën van de lokale bevolking naar Ask a Local!

Geschiedenis

Het gebied dat nu South Carolina heet, werd oorspronkelijk bevolkt door inheemse stammen als de Creek-Indianen. South Carolina, dat genoemd is naar de Britse koning Karel I, was een van de dertien kolonies die in de 18e eeuw in opstand kwamen tegen de Engelse overheersing (zie: Amerikaanse Revolutie). Op 23 mei 1788 werd het, als 8ste, een staat van de Verenigde Staten. South Carolina, waar zich relatief veel slaven bevonden, stond tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog aan de kant van de Confederatie. Bij Fort Sumter vonden in april 1861 de eerste gevechten in die oorlog plaats.

Geografie

De staat South Carolina beslaat 82.965 km², waarvan 78.051 km² land is. Het ligt in de Eastern tijdzone. South Carolina, dat aan de Atlantische Oceaan ligt, grenst in het noorden aan de staat North Carolina en in het westen aan Georgia. De belangrijkste rivier is de Savannah, die een groot deel van de grens met Georgia vormt en bij de gelijknamige plaats in die staat in de oceaan uitkomt. Voor de kust liggen talloze kleine eilanden. De grootste meren in de staat zijn Lake Marion, Lake Moultrie, Lake Murray, Hartwell Lake, Russell Lake en Clarks Hill Lake. Het noordwesten van de staat is het meest heuvelachtig, met de top van Sassafras Mountain (1085 m) als hoogste punt.

Demografie en economie

In 2000 telde South Carolina 4.012.012 inwoners (48 per km²) waarvan ongeveer 55% van de bevolking in een stedelijk gebied woont. De grootste steden zijn hoofdstad Columbia, Spartanburg, Greenville en Charleston. Het bruto product van de staat bedroeg in 2001 115 miljard dollar.

Facts over South Carolina

Staat: South Carolina
Afkorting: SC
Hoofdstad: Columbia
Staat sinds: May 23, 1788
Netnummers: 803, 843, 864
Vogel: Great Carolina Wren
Bloem: Yellow Jessamine
Grootste stad: Columbia
Motto: Prepared in mind and resources / While I breathe, I hope
Bijnaam: Palmetto State
Bevolking: 4.012.012
Lied: Carolina
Boom: Cabbbage Palmetto
Tijdzone: -5

Aanliggende staten:

  • North Carolina
  • Georgia

Bezienswaardigheden in South Carolina

Myrtle Beach

Myrtle Beach heeft de beste familiestranden van de oostkust van South Carolina en de leukste activiteiten voor elke vakantie. Op het Grand Strand kan je het beste terecht om te genieten van de zon, de zee en verschillende watersporten. Daarnaast staat Myrtle Beach ook bekend om haar professionele golfbanen. In de omgeving van het Grand Strand kan je terecht voor heerlijk eten en Las Vegas entertainment met danseressen en livemuziek.

Charleston

Het zuidelijke Charleston wordt gezien als een culturele hotspot met een rijke geschiedenis. Ervaar hoe de stad en het leven er honderden jaren geleden uitzag in Charles Towne Landing State Historic Site. Loop langs de haven, White Point Garden en bezoek het St. Phillips-kerkhof om een goed beeld te krijgen van de stad.